Dünya
  • 13.7.2023 00:25

20 kişiyi ağır yaralayan katil maymun yakalandı

Başına ödül konan katil maymun yakalandı

20 kişiyi ağır yaralamakla suçlanan ve başına 200 sterlin ödül konan katli maymun yakalandı.

Evlerin çatılarında saklanarak insanlara saldıran vahşi maymun, 20 kişiyi ağır şekilde yaraladı. Bazıları hastanede hayatını kaybetti. Her yerde aranan maymun, nihayet yakalanarak hapse atıldı.

Hindistan'ın Madhya Pradesh eyaletinde iki haftada 8'i çocuk 20 kişiyi yaralayan maymun, basında geniş bir yankı uyandırmıştı. Yetkililer, maymunun başına 200 sterlin (yaklaşık 250 dolar) ödül verileceğini açıklamış, olay iyice kızışmıştı.

Madhya Pradesh'teki vahşi yaşam uzmanları, maymunu bulmak için bir insansız hava aracı kullanarak maymunu yakalamayı başardı.

Yetkililer maymunun kafes konulmadan önce sakinleştirici iğneyle etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Maymunun, evlerin çatılarında ve pencere pervazlarında bekleyerek insanlara saldırdığı kaydedilirken, saldırıya uğrayanların büyük bir bölümünün ağır bir şekilde yaralandığı ve hastanede öldüğü belirtildi.

 Mynet'te yer alan habere göre, yerel yetkili Vinod Sahu, şunları söyledi:

"Belediyenin o maymunu yakalayacak imkanı yoktu. Ujjain'deki orman departmanından bir kurtarma ekibi çağırdık. Belediye personeli ve yerel halk onlara yardım etti ancak maymunu yakalamaları yine de dört saat sürdü. Maymunu yakalayana 200 sterlin nakit para ödülü teklif etmiştik. Şimdi bu parayı hayvan kurtarma ekibine vereceğiz."

Japon Yetkililer, İki Haftada 10 Kişiye Saldıran Yabani Maymunu Arıyor

Yamaguchi şehrinin, polis memurları hayvanı ararken insanlardan pencerelerini kapalı tutmalarını istediği bildiriliyor.

Japonya'nın güneybatısında 10 ila 20 kişiye saldıran vahşi bir maymun firarda.

Salı günü Yamaguchi şehrinin Oguri bölgesindeki yetkililer, CNN'e göre saldırıları 8 Temmuz'da başlayan maymunu aradıklarını söylediler . Yamaguchi idari ofisine atıfta bulunan CNN, kurbanların çoğunun "hafif yaralandığını" ekledi.

The Guardian'a göre, şimdiye kadar maymunla ilgili en ciddi olay, hayvanın bir ailenin evine girdikten sonra bebeği tırmalamasıydı .

The Guardian'a göre çocuğun annesi yerel medya kuruluşlarına "Çocuğumun ağladığını duyduğumda süpürüyordum, bu yüzden arkamı döndüm ve maymunun onu bacaklarından yakaladığını gördüm" dedi . "Onu dışarı sürüklemeye çalışıyor gibiydi."

CNN'e göre maymun, salı ve çarşamba günleri en az üç ayrı kişiye saldırdı ve bildirildiğine göre okulda 10 yaşındaki bir ilkokul öğrencisini ve günün ilerleyen saatlerinde dışarıda olan iki kadını kolundan ve ellerinden ısırdı.

Güncellenme Tarihi : 14.7.2023 01:34

İLGİLİ HABERLER