Spor
  • 26.11.2006 19:57

AFYONKARAHİSAR'DA KANLI MAÇ

ATA GÜNDÜZ KURŞUN
AFYONKARAHİSAR  - Türkiye 3. Futbol Ligi 3. Grup'ta oynanan Afyonkarahisarspor-Göztepe maçının ardından olaylar çıktı.

Yenilgiyi hazmedemeyen Göztepe taraftarları, maç sonrası Afyonkarahisarspor taraftarları ve polislere taş, sopa ve döner bıçaklarıyla saldırdı.

Olaylarda aralarında bir emniyet amirinin de bulunduğu çok sayıda polis ve taraftar yaralandı.
Afyonkarahisarspor ile Göztepespor arasında oynanan ve ev sahibi takımın 2-0 üstünlüğüyle sona eren maç sonrası İzmir'den gelen yaklaşık 250 Göztepe taraftarı, Afyonkarahisarspor taraftarları ve polise saldırdı.

Ellerindeki taş ve sopaları rastgele atan konuk taraftarlar, Emniyet Amiri Bayram Bolat ile bazı taraftarların yaralanmasına neden olurken, bir basın mensubunun da kamerası kırıldı. Göztepe taraftarları, polisin biber gazı ve cop, itfaiyenin ise tazyikli suyla yaptığı müdahalenin ardından sakinleştirildi. Ancak statta başlayan olaylar, Afyonkarahisar-İzmir Karayolu üzerinde de devam etti. Güvenlik Kavşağı civarında içinde bulundukları otobüsleri durduran Göztepe taraftarları, kendilerini güvenli bir şekilde şehir dışına çıkarmaya çalışan polislere yine taş, sopa ve döner bıçaklarıyla saldırdı.

Polis de taraftarlara biber gazı ve copla karşılık verdi. Afyonkarahisar-İzmir Karayolu üzerinde çıkan ve ortalığın adeta savaş alanına döndüğü olaylarda bir polis memuru elinden bıçaklanırken, bazı polislerin kafasına ve vücudunun çeşitli yerlerine taş isabet etti. Yaralanan polisler, yoldan geçen araçlarla hastaneye götürüldü.


Afyonkarahisar Kulubü Başkanı ve Bağımsız Milletvekili Mahmut Koçak, güzel bir futbolla alınan 3 puanın, çıkan olaylar nedeniyle gölgelendiğini söyledi. Koçak, "Keşke Göztepe taraftarı biraz daha sakin olabilseydi. Biz sahalarda böyle çirkin olaylar görmek istemiyoruz. Futbolu centilmenlik ve güzellik olarak görüyoruz. Ülkedeki takımların birbiriyle kardeşliğini pekiştirmesi açısından birbirimizi daha güçlendirelim. Birlik içinde olalım. Emniyet güçlerimize saldırılıp polislerimiz yaralanacak halde fanatizm ileri noktalara taşınırsa, o zaman sportif faaliyetleri mi yasaklayalım? Böyle bir şey olabilir mi? Güzelliklerin böyle lekelenmemesi lazım" dedi.
Olaylarla ilgili soruşturma başlatıldı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:56

İLGİLİ HABERLER