Spor
  • 26.11.2006 20:06

KADIN TARAFTARLAR ERKEKTEN BETER KÜFÜR EDİYOR

Futbolun 'erkek işi' olduğu inanışı tarih oldu! Son yıllarda stadları dolduran birbirinden güzel kadın taraftarlar tıpkı erkekler gibi slogan atıyor hatta bazen küfür bile ediyor!.



Kim demiş, futbol erkek işidir? Bu düşünce tarih oldu. Bugün kadınlar tribündeki yerlerini almışlar. Maçtan önce bir barda buluşup içiyorlar. Hakeme küfrediyorlar. 'Statta çıt kırıldım kadın yok, delikanlı taraftar var!' diyorlar... Baştan söyleyeyim, futboldan anlamam. Hayatımda 2'nci kez geçen hafta sonu oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş derbi maçına gittim. Kuyrukta dikkatimi çeken kadınlar oldu. Kimi atkısını boynuna dolamıştı; kimi formasını üstüne geçirmişti. Stada girmek için sıra beklerken, bir erkek taraftar kadın taraftarın önüne geçti. Kadın, seslendi: "Hop kardeşim. Öyle kaynak yapmak yok. Hadi koçum sırana geç bakalım." Erkek taraftar ne diyeceğini şaşırdı ve arkaya geçti.

O sırada diğer erkek taraftarlar hep bir ağızdan 'Helal olsun abla...' diye slogan attılar. İçeri girdik. Millet tribündeki boş yerleri doldurmaya başladı. Sloganlar atıp, pankart açmaya başladılar. İnsanın tüyleri diken diken oluyor. Gözlerim bayan taraftarları arıyor. Erkek taraftarlar slogan atıyor, onlar çekirdek çıtlatıyor. Erkeklerden daha soğukkanlı olduklarını söyleyebilirim. Kadın-erkek ayrımının olmadığı tek yer burası.

Erkekler küfür ediyor; onlar ise hem gülüp hem eşlik ediyor. Küfürlere 'tezahürat!' diyorlar. Bunu diyenler kadın taraftarlar. İlk başlarda 'Allah bu kadınlara sabır versin' diye düşünmüştüm; ama maç başladığı zaman yanıldığımı gördüm. Başlangıç düdüğü çaldığında kadın taraftarlar üç işi birden yapıyorlardı. Birincisi, çekirdek yiyorlardı. İkincisi, sloganlara karşılık veriyorlardı. Üçüncüsü, küfürü basıyorlardı. Halbuki onları ekranda gördüğümüzde 'ne kadar güzel ve hanım hanım hanımcık kadınlar' diye düşünmüştük. Stadın havası başkaymış. Araziye uyum sağlamışlar.

'Neden küfür ediyorsunuz?' sorusunu sorduğumda cevap ilginçti: 'Otomatiğe bağlanmış.' Çok az bayan taraftar küfür etmeyi doğru bulmuyor. Bir de bana ilginç gelen şey şu oldu: Kimi ya kocayı evde bırakıp gelmiş, kimi hasta annesini. Hele birinin söylediği bir söz vardı ki beni şok etti. "Doktorlar annemin iki gün yoğun bakımda yatacağını söylediği zaman, sevincimden havaya zıpladım. Çünkü Fenerbahçe'nin maçı vardı." Bazı pozisyonlarda, erkeklerin kendilerini kaybettiğine şahit oldum. Bayan taraftarlar ise soğukkanlıydı. Erkekler gibi saçlarını başlarını yolmadılar. Yüzlerine tokat atmadılar. Ama erkekten daha erkek gibiydiler. 'Başımıza acaba bir şey gelir mi, herhangi bir tacize uğrar mıyız?' fikri akıllarının ucundan geçmezmiş. Anlayacağınız tribün karnaval yeri gibiydi. O coşkuyla teybimi uzattım. O akşam sahada futbol yoktu; ama o kadın taraftarların bizim için anlattıkları vardı...

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:56

İLGİLİ HABERLER