Spor
  • 27.11.2006 00:00

TRABZONSPOR - FENERBAHÇE MAÇI NOTLARI

ERSEN KÜÇÜK
TRABZON - Turkcell Süper Ligi'nde 15. hafta karşılaşmasında lider Fenerbahçe, deplasmanda Trabzonspor'la karşı karşıya geliyor.


Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan haftanın karşılaşmasını Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ın yanısıra her iki kulübün başkanları Nuri Albayrak ve Aziz Yıldırım birlikte izledi. Maçı yaklaşık 23 bin civarında Trabzonsporlu taraftar izlerken, yaklaşık 50 kadar Sarı-lacivertli taraftar da takımlarını yalnız bırakmadı. Bordo-mavililer, sakat ve cezalı oyuncuların çokluğu nedeniyle lider Fenerbahçe karşısına defans ağırlıklı bir kadro ile çıkarken, ligin ilk haftasında oynanan Kayserispor-Trabzonspor maçında forma giyen Ufukhan Bayraktar, 14 hafta sonra Teknik Direktör Ziya Doğan tarafından Fenerbahçe maçında ilk 11'de sahaya sürüldü.

Bordo-mavili taraftarlar, takımlarının sahaya çıktığı sırada yol tarafındaki kale arkasından havayı fişek gösterileri yaparken, Erdoğdu Trabzonspor Taraftarlar Derneği tarafından asılan "Kaplan Değil Beyler Karadeniz Fırtınası" şeklinde pankart dikkat çekti. Ayrıca tribünlere Trabzonspor'un şampiyonluk yaşadığı yıllardaki efsane kadronun dev posterini asıldı.


Fenerbahçe'de ise Kezman, UEFA Kupası'nda oynanan Palermo maçı sonrası ligde de uzun bir aradan sonra ilk kez ilk 11'de sahaya çıkarken, cezalı Alex'in yerine oyun kurucu olarak Deivid görev yaptı. Palermo maçında hakem tarafından şortunun altından mavi tayt giydiği için uyarılan Kezman, Trabzonspor maçının 4. hakemi Aytekin Durmaz tarafından da ikaz edildi. Fenerbahçe tribünlerinde ise zaman zaman kargaşanın çıktığı gözlendi.


1995-96 sezonunda Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan ve Fenerbahçe'nin 2-1 kazanarak Trabzonspor'u şampiyonluktan ettiği dönemde Sarı-lacivertli takımın teknik kadrosunda yer alan ve sözkonusu dönemde Carlos Alberto Pareira'nın yardımcılığını yapan Antrenör Santana, 10 yıl aradan sonra bu kez de Zico'nun yardımcısı olarak Trabzon'a gelerek kulübedeki yerini aldı.


Bu arada, maçın ilk yarısında Kezman'ın sakatlandığı pozisyonda bu futbolcunun tedavisi için topu dışarı atan Marcelinho, Bordo-mavili seyircilerden büyük tepki aldı.
Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde bugün öğle saatlerinde oynanan PAF takım maçını ise Bordo-mavili ekip 1-0 kazandı.

Maçın son anlarında sahaya atlayan bir Trabzon taraftarı, oyunun bir süre durmasına neden oldu. Uzatma dakikalarında eline geçirirse sahaya fırlatan bordo mavili taraftarlar, yönetimi istifaya davet etti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:56

İLGİLİ HABERLER