Gündem
  • 4.5.2007 12:23

AĞAR, CEM UZAN'A KAPIYI AÇTI

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Anavatan Partisi ile birleşme konusunda "Pazartesi gününe kadar mutlaka bir sonuç çıkacağını" söyledi.
      Ağar, NTV’de katıldığı canlı yayında gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.
      DYP ve ANAVATAN’ın birleşmesi konusundaki sorular üzerine, Ağar, Anavatan Partisi ile aynı günlerde kongre yapmaları konusunda, görüşmelerde sona gelinmesi halinde bu konunun teknik bir zorunluluk olduğunu söyledi.
      Ağar, "İki partinin birleşmesi konusundaki son kararın ne zaman alınacağı?" sorusunu yanıtlarken şunları kaydetti:
      "Bu hafta sonuna kadar görüşmelerimizin devam edeceği konusunda karşılıklı irade beyanımız vardır. Bu hafta sonunu geçmez. Pazartesiye kadar mutlaka bir sonuç çıkar, çünkü çarşamba günü mesai bitimine kadar memurların istifa etmeleri gerekiyor. Herkesin önüne bir perspektif, vizyon koymak lazım. Meseleyi küçük sandalye hesapları içerisinde kaybolan bir konu olarak algılamamak lazım.
      Bugünün Türkiye’sinin karşı karşıya kaldığı bir mesele var. Siyasetin huzur, siyasetin kardeşlik, siyasetin dostluk üretmek yerine, kutuplaşma, husumet üretir bir alan haline gelme tehlikesi vardır.
      Burada millete makulü, ılımlıyı, sağduyuyu gösterecek yeni bir yola ihtiyaç vardır. Bu yolu inşa etmeye çalışıyoruz."
     
     GENÇ PARTİ’NİN DURUMU
      Ağar, "Birleşmenin üçüncü ayağı Genç Parti olabilir mi?" sorusuna, "Şu aşamada henüz böyle bir şey yok. DYP demokratik geleneği, uzlaşma geleneği itibariyle bir büyük siyasi kurumdur. Ve Türkiye’de dağılan, bozulan siyasetin yeniden tanzimi konusunda var olan iyi niyetli çabalar destek, güç verir. Şu aşamada net bir şey söylemek mümkün değil.
      Siyasette kapı kapamayız. Siyasetin kapısı 24 saat açıktır. Gönlü arzu eden herkes bu kapıdan gelir geçer" karşılığını verdi.
      Ağar, seçim tarihi konusundaki görüşlerini ise şu sözlerle dile getirdi:
      "Ben ’derhal seçim’ dedim. Şimdi mesele yine tiyatroya dönmüş durumdadır. Paketler, poşetler, zaman yitirmeler... Bitmiştir artık, karar verilmiştir. Halk tabiriyle söyleyelim raconu millet kesecektir:
      22 Temmuz, 22 Temmuz. Bu topraklara bu vatana karşı sorumluluk hisseden
      herkes 22 Temmuz’da sandık başındadır. Kimse bir mazeretin arkasına saklanmamalıdır."
     
     CUMHURBAŞKANINI HALKIN SEÇMESİ
      Ağar, cumhurbaşkanın halk tarafından seçilmesi konusunda da "Halkın hakem olduğu her yerde varım" dedi. Ağar, cumhurbaşkanın halk tarafından seçilmesinin beraberinde sistem tartışmasını getireceğini kaydetti.
      Anayasa değişiklik önerileriyle ilgili söz konusu düzenlemelerin geniş platformlarda tartışılıp genel kanaatle Meclis getirilmesine ihtiyaç olduğunu söyleyen Ağar, yanlışları gözden kaçırılmaya dönük olduğunu söylediği bu girişimler nedeniyle, Meclis’in "hukuk vesayetinde çalışır" görüntüsüne girdiği yönünde görüş belirtti.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:30

İLGİLİ HABERLER