Gündem
  • 4.5.2007 11:56

DSP'Yİ KAPATMAYA BENİM GÜCÜM YETMEZ

MÜGE TUTCALI
ANKARA  - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "Koşul, 'kapatın gelin, kapatmaya karar verdikten sonra benimle konuşmaya gel' ise bu bir diyalog değil, dayatmadır. Böyle olmayacağını ümit ediyorum. Sayın Baykal deneyimli bir siyasetçi. Türkiye'nin içine düştüğü durumu en az bizim kadar değerlendiriyor" dedi.


Sezer, Sürmeli Otel'deki bir toplantı öncesinde gazetecilerin CHP-DSP ittifakı ile ilgili sorularını cevaplandırdı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın DSP'nin kapatılması ve iki partinin birleşmesi ile ilgili isteği DSP'nin ise ittifak yapılarak seçime gidilmesi isteğinin hatırlatılması üzerine, bunların aşılması gerektiğini söyledi. Milletin seçime birlikte gidilmesini istediğini ve seçime de sadece 2.5 ay kaldığını belirten Sezer, "Geçmişteki birleşmelerde huysuzluklar nedeniyle kavgalar, ayrılmalar olduğu düşünülürse, 'Nişanlılık süresi için bir zaman tanınması gerekmez mi? diyor milletimiz, ben de öyle diyorum. Birbiriyle uzlaşı ortamı oluşturacak nişanlılık süresine zaman tanımak gerekir. 2.5 ay kaldığına göre, demek ki seçimlere birlikte girerek, o birbirini tanıma, birbiriyle entegrasyon, uyuşma sürecine de zaman ve imkan tanınmış olur. Biz bunu yapmak istiyoruz. Bunu yapacağımıza da inanıyorum. Bugün inatlaşma değil, bugün uzlaşma, bugün kavga değil, bugün güç birleştirme günü" şeklinde konuştu.


Rahşan Ecevit'in CHP'nin samimi olmadığı yönünde görüş bildirdiğinin belirtilmesi üzerine ise Sezer, Rahşan Ecevit'in böyle bir açıklaması olmadığını ifade etti.

"PARTİYİ KAPATMAYA BENİM GÜCÜM YETMEZ"
DSP'yi kapatma tartışmalarının sorulması üzerine ise Sezer, "Partiyi kapatmaya benim gücüm yetmez" karşılığını verdi. Baykal'ın partisinin grup toplantısı konuşmasında Bülent Ecevit'i övdüğünü hatırlatan Sezer, "Bu anlatım üzerine Ecevit'in kurduğu DSP'yi kapatmaya kimin hakkı var, kimin haddi var. DSP 12 Eylül sonrası CHP'nin kapatılmasına karşı verilmiş mücadeleden doğmuş bir parti. CHP'nin devamı DSP'yi CHP'nin kapattırmaya çalışması herhalde hakça doğru olmaz" dedi.


Sezer, CHP'nin DSP'nin kapatılarak CHP ile birleşmesi görüşünün hatırlatılması üzerine ise, "Koşul, 'kapatın gelin, kapatmaya karar verdikten sonra benimle konuşmaya gel' ise, bu bir diyalog değil, dayatmadır. Böyle olmayacağını ümit ediyorum. Sayın Baykal deneyimli bir siyasetçi. Türkiye'nin içine düştüğü durumu en az bizim kadar değerlendiriyor" cevabını verdi.
Sezer, bir gazetecinin sözünü ettiği nişanlılık sonrasında evliliğin mecliste olup olmayacağını sorması üzerine ise şunları kaydetti:


"Neden olmasın, önce birbirimizi tanıyalım, kaynaşalım. Bizim derdimiz üzüm yemek, bizim derdimiz ülkeyi aydınlığa çıkarmak, demokrasimizi güçlendirmek. Bizim derdimiz bağcıyı dövmek, birbirimizle kavga etmek değil. Kavgamız, rejime, sisteme bütünlük tehditleri oluşturanlara karşı."

DSP olarak her türlü özveriyi yapmaya açık olduklarını ifade eden Sezer, DSP'nin maddi olanaklarını da paylaşması ile ilgili bir soru üzerine, "Şimdi CHP ile kavga ediyormuşum gibi anlaşılacak ama; CHP'nin genel merkez binasını yaptırmış olsaydık, şimdi hiç paramız olmazdı. Bizim en çok parası olan parti olmadığımız açık. En tutumlu ve şeffaf parti olduğumuz için bu konuşuluyor" dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:30

İLGİLİ HABERLER