Gündem
  • 30.1.2007 00:45

AKDENİZ KARIŞTI: TÜRKİYE PROTESTO ETTİ, LÜBNAN CEVAP VERECEK!..

LEFKOŞA - KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs'ın münhasır ekonomik bölgesinde veya bütününde ortaya çıkabilecek her türlü ekonomik avantajda, Kıbrıslı Türklerin de hakkı olduğunu vurgulayarak, ''Biz bu hakkımızdan feragat edecek durumda değiliz'' dedi.
     Cumhurbaşkanı Talat, Kıbrıs Rum yönetimi ile Lübnan arasında imzalanan petrol anlaşması konusunda, kimseyi tehdit etmediğini, sadece bu işin büyüyüp daha karmaşık hale gelebileceği konusunda uyarıda bulunduğunu belirterek, ''Böyle bir durumda kimseyi savaşla tehdit etmem söz konusu değil'' dedi.
     Cumhurbaşkanı Talat, bir etkinlikte, gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, Kıbrıs Rum yönetimi ile Lübnan arasında imzalanan petrol anlaşması konusunu araştırdıklarını belirterek, tutumlarını önceden ortaya koyduklarını söyledi. Talat, Kıbrıs'ın münhasır ekonomik bölgesinde veya bütününde ortaya çıkabilecek her türlü ekonomik avantajda Kıbrıslı Türkler'in de hakkı olduğunu vurguladı.

LÜBNAN CEVAP VERECEK

Kıbrıs Rum yönetimi sözcüsü Hristodulos Paşardis, ''petrol konusuyla ilgili Türkiye'nin protestosuna Lübnan'ın yanıt vereceğini'' söyledi.
     Hristodulos Paşardis, bugün yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs'ın ''münhasır ekonomik bölgedeki'' petrol arama çalışmalarıyla ilgili olarak kamuoyunda tartışmanın hiçbir yararı olmadığını kaydetti.
     Petrol konusuyla ilgili Türkiye'nin protestosuna Lübnan'ın yanıt vereceğini ifade eden Rum Sözcü, ''Eğer Ankara Lübnan'a sert veya yumuşak bir protesto yaptıysa, anladığım kadarıyla, buna Lübnan yanıt verecek'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:30

İLGİLİ HABERLER