Gündem
  • 30.1.2007 00:02

GÜLDÜREN EL KAİDE OPERASYONU!..

Konya ile birlikte toplam 5 ilde terör örgütü El Kaide’ye yönelik düzenlenen operasyonda 46 kişi gözaltına alındı.Gözaltına alınanlar rahat tavırlarıyla kameralara gülümsediler.


      AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Konya’da terör örgütü El Kaide’ye yönelik düzenlediği operasyonda 25 kişi gözaltına alındı.
      Toplam 600 polisin görev aldığı 4 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyon, bugün sabah saatlerinde başlatıldı. Konya’da gözaltına alınanların sayısı 30’a yaklaşırken, baskınların sürdüğü bildirildi. Zanlılar Konya Numune Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Terörle Mücadele Şubesi’nde sorguya alındı.
     
      İZMİR VE KOCAELİ'DE 5 GÖZALTI

      Terör örgütü El Kaide’ye yönelik Konya'da düzenlenen operasyon kapsamında örgütle bağlantılı oldukları iddia edilen 3 kardeş İzmir'in Selçuk İlçesi'nde gözaltına alındı. Selçuk'da bir markette çalışan 32 yaşındaki M.A., işsiz 37 yaşındaki R.A., 34 yaşındaki N.A. uzun süren takibin ardından gözaltına alındı. 3 kardeşin evlerinde yapılan aramalarda bir ruhsatsız tabanca ve örgütsel döküman ele geçirildi.
      3 kardeşin, Selçuk'taki ailelerinden bir kişinin adli bir olay nedeniyle başkaları tarafından dövülmesi üzerine Konya'daki örgüt üyelerinden yardım istediği, ancak bu talebin geri çevrildiği de öne sürüldü. Kardeşlerin aslen Konyalı olduğu da belirtildi.
      Operasyon kapsamında Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde de yine El Kaide üyesi oldukları öne sürülen 2 kişi gözaltına alındı.
      Kimlikleri açıklanmayan zanlıların örgüt bağlantıları araştırılıyor. Devam eden operasyonda gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.
     
     EL KAİDE'NİN BİR NUMARASI KAYIP

      Konya, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Mardin’de belirlenen 53 nokta adresin 46'sına eş zamanlı baskın yapan polisin, terör örgütü El Kaide'nin Türkiye’deki 2 ve 3 numaralı isimlerinin yakaladığı açıklandı. Terör örgütünün Türkiye'deki 1 numaralı ismine henüz ulaşılamadığı belirtildi.
     
     VİLLADA EĞİTİM

      Toplam 47 kişinin gözaltına alındığı operasyon kapsamında örgütün Konya’da bir villayı eğitim yeri olarak kullandığı da ortaya çıktı. Çatalhöyük Mahallesi Karaaslan Villaları'ndaki 3 katlı eve giren polis, bazı odalara okul sıraları konularak, sınıflara dönüştürüldüğünü tespit etti.
     
     GİZLİ BELGELERİ YAKMAYA ÇALIŞTILAR

      Evde, örgüt üyelerinin çocuklarına dersler verildiği iddia edildi. Polis, burada yaptığı aramada çocuklara verilmek üzere hazırlanmış karneler de buldu. Tripleks villaya girildiği sırada, örgüt üyelerinin gizli bilgilerin yer aldığı CD ve dökümanları yakmaya çalıştığı ancak, buna fırsat bulamadıkları belirtildi.
      Operasyon kapsamında 5 ilde şu anda gözaltına alınan şüpheli sayısının 47'ye ulaştığı, ifadeler doğrultusunda gözaltı sayısının artabileceği belirtildi. Operasyonda ruhsatsız tabanca, av tüfeği, örgütsel doküman ve CD’lerin ele geçirildiğini, çok sayıda bilgisayara da el konulduğu kaydedildi.
     
     EL KAİDE'NİN TÜRKİYE KANADINI ÇÖKERTMEK

      Diğer illerden gözaltına alınanların da Konya'ya getirilerek Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanacaklarının belirtildiği operasyonun, El Kaide'nin Türkiye kanadını tamamen çökertmeye yönelik olduğu vurgulandı. Savcılıktan ek gözetim süresi alan polis yetkilileri, soruşturmanın derinleştirilecek devam ettirileceğini söyledi.
     
     CIA OPERASYONU TAKİP EDİYOR

      Amerikan merkezi haber alma teşkilatı CIA’nın operasyonla yakından ilgilendiği, tüm gelişmeleri ABD’nin Ankara Büyükelçiliği aracılığıyla takip ettiği de belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:31

İLGİLİ HABERLER