Gündem
  • 16.10.2007 14:29

AKP'DE DOĞU SANCISI

Kuzey Irak'a asker gönderilmesine ilişkin tezkerenin TBMM Genel Kurulu görüşmeleri öncesinde tezkerenin sahibi AKP'nin, Doğu ve Güneydoğu milletvekillerinden, "karşı görüş" yükseliyor. Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan'dan sonra AKP Batman Milletvekili Ahmet İnal da operasyonun fayda getirmeyeceğini söyledi.
      İnal, dün TBMM'de AKP grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "İstihbarat kaynakları, askeri kaynaklar bunu değerlendirmişlerdir, ama benim şahsi görüşüm bunun bir fayda getirmeyeceği şeklindedir" dedi.
      İnal, oyunu ne yönde kullanacağı yönündeki soruya da "Bu konuda bir şey demek istemiyorum. Bir bakalım yarını (bugün) bir görelim" diyerek yanıt vermedi.
     
      Bölge halkı olumsuz bakıyor
      Şırnak Milletvekili Abdullah Veli Seyda da halkın operasyon konusundaki görüşünün olumsuz olduğunu belirterek, "Bayramda bölgedeydim, yeni geldim. Bölge halkı böyle bir şey olmasını istemiyor" dedi. Seyda, kendi kişisel görüşünün sorulması üzerine, "Yarın olsun Allah kerim" dedi.
      Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, AKP içinde bu konudaki görüş farklılıklarına ilişkin açıklamasının anımsatılması üzerine, "Benim mesajımı okumamış, nokta!" diye konuştu.
      AKP'de Doğu ve Güneydoğu illerinden milletvekillerinin büyük bölümünün, tezkerede ret oyu kullanması bekleniyor.

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:01

İLGİLİ HABERLER