Dünya
  • 11.9.2008 00:06

ALİYEV: 'GİRİŞİMLERİMİZ BARIŞA HİZMET EDİYOR!..'

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin üst düzeyde olduğunu, karşılıklı ziyaretlerin bölgedeki gelişmelere anında yanıt verme olanağı sağladığını ifade ederek, ''Ekonomik ve siyasi dahil tüm girişimlerimiz bölgede istikrarın ve barışın sağlanmasına hizmet ediyor'' dedi.
İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyaretinin, iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden ele alınması ve geleceğe yönelik ortak faaliyetlerin belirlenmesinde karar alma olanağı oluşturduğunu söyledi.
Türkiye ve Azerbaycan'ı birleştiren enerji ve ulaşım projelerine değinen Aliyev, enerji, ulaşım ve diğer alanlardaki işbirliğinin, yalnızca Türkiye ile Azerbaycan'ı değil, bölgedeki gelişmeleri de olumlu yönde etkilediğini bildirdi.
Aliyev, Gül ile görüşmesinde ağırlıklı olarak Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ konusunu ve bölgedeki gelişmeleri ele aldıklarını ifade ederek, Azerbaycan ile Türkiye'nin bölgedeki gelişmelerle ilgili tutumlarının aynı olduğunu ve olaylara bakış açılarında fark olmadığının altını çizdi.
Aliyev, Karabağ sorununun halen çözüme kavuşmamasının hem Azerbaycan hem bölge için bir tehlike kaynağı olduğunu belirterek, sorunun bir an önce çözülmesini istediklerini kaydetti.
Sorunun yalnız uluslararası hukuk ve Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü çerçevesinde çözülebileceğini vurgulayan Aliyev, bunun için, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün sağlanması, Ermeni güçlerinin işgal altındaki topraklardan çıkarılması ve mültecilerin kendi topraklarına geri dönmeleri gerektiğini vurguladı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 06:21

İLGİLİ HABERLER