Eğitim
  • 20.11.2011 12:35

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AFİŞLE ÖĞRENCİ ARIYOR

ONUR AKTAŞ
BURSA (İHA) - Üniversitenin bastırdığı afişlerdeki "Senden bir şey olmaz" sloganı dikkat çekerken, reklamlar twitter ve facebook gibi sosyal paylaşım siteleriyle de destekleniyor.
Anadolu Üniversitesi, ikinci üniversite programları ile kariyerinde yükselmek, merak ettiği bölümde okumak ve hayallerinin peşinde koşmak isteyen kişilere kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. Şartsız ve sınavsız sunulan bu fırsattan, mezun olanlar ve üniversite öğrenimine devam eden öğrenciler yararlanabilecek. Son başvuru tarihi 25 Kasım 2011 olan ikinci üniversite şansı şehirlerin farklı köşelerinde karşımıza çıkan ilginç afişlerle de destekleniyor. "Senden bir şey olmaz" sloganının yer aldığı afişler vatandaşların büyük ilgisini çekerken, bir üniversitenin ilk defa reklamlarının facebook ve twitterda da yer aldığı görüldü.
HARÇLAR EŞİTLENDİ
Açık öğretimin 2. üniversite fırsatından binlerce öğrenci faydalanıyor. Birçok açık öğretim bölümünün kontenjanlı olmasıyla 2. üniversite bölümlerinde gözle görülür bir azalma oldu. Bilindiği gibi, kontenjanlı ve kredili bölümlere ikinci üniversite kapsamında imtihansız girilemiyor.
İkinci üniversite işlemlerindeki bir diğer değişiklik ise harç miktarı. Önceki yıllarda ikinci üniversite okuyanlar cari hizmet giderini 2 katı olarak ödüyordu. Bu yıl bu fark ortadan kaldırılmış ve ikinci üniversite okuyanlarda normal harç miktarını yatıracak. Birçok bölümde öğretim gideri 1. taksit 205 TL, öğrenci katkı payı ilk taksit 45 TL ve 2. taksit 205 TL, öğrenci katkı payı 2. taksit 45 TL olarak belirlendi. Bazı bölümlerde ise öğretim gideri 1. taksit 225 TL, öğrenci katkı payı ilk taksit 45 TL, öğretim gideri 2. taksit 225 TL, öğrenci katkı payı 2. taksit 45 TL olarak tespit edildi.
KONTENJAN SINIRLAMASI YOK
Herhangi bir yüksek öğretim programından mezun olanlar ile iki veya dört yıllık örgün yüksek öğretim bölümlerinde kayıtlı öğrenciler, açık öğretim sistemi ile yürütülmekte olan kontenjan sınırlaması olmayan ve okudukları veya mezun oldukları programlardan farklı olmak kaydıyla açık öğretim lisans veya ön lisans programlarına kayıt yaptırabilecekler. Örgün öğretim ile birlikte açık öğretim programına kaydolacak erkek öğrencilerin askerlik işlemleri, örgün öğretimdeki statülerine göre yapılacak. Bu durumdaki öğrencilerin açık öğretim programlarına kaydolmaları, askerlik işlemleri ile ilgili herhangi bir hak sağlamazken, açık öğretim programlarına kayıt yaptırdıktan sonra örgün öğretimden kaydını sildiren öğrenciler bu durumlarını belgelendirmek şartıyla askerlik işlemleri dahil tüm öğrencilik hizmetinden yararlanacaklar. Örgün öğretimin herhangi bir programına yerleştirilmiş olan adaylar, bu şartları taşımak kaydıyla aynı öğretim yılında kendi alanları dışındaki bir açık öğretim programına kayıt yaptırabilirler. ÖSYM'nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda yer alan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki üniversitelerde okuyan öğrenciler de bu imkanlardan aynen yararlanabilecek. Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) ile Türkiye'deki üniversitelere yerleştirilen yabancı uyruklu öğrenciler de başvuruda bulunabilirler. Bir yükseköğretim programından mezun olan veya halen bir örgün yükseköğretim programında okuyanlardan açık öğretimin bir programına kayıt yaptıranlar, askerlik işlemleri hariç açık öğretimdeki tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanabilecek.
UZAKTAN ÖĞRENİN
İkinci üniversiteye kayıt yaptıranlar kendilerine gönderilen uzaktan öğretim yöntemine göre hazırlanmış ders kitapları ve internet ortamında verilen e-alıştırma, e-ders, e-kitap, e-televizyon, e-danışmanlık, eşzamanlı e-danışmanlık, e-sınav ve e-sesli kitap hizmetlerinden yararlanabilirler. İkinci üniversite programlarında katılımcılar, sesli ve etkileşimli olarak hazırlanmış çoklu ortam yazılımları yardımıyla ünitelerini çalışabilmekte ve çok sayıda çözümlü örneği inceleyerek öğrendiklerini pekiştirebiliyor. e-alıştırma hizmetiyle ikinci üniversite programlarının katılımcılarına internet ortamında etkin ve verimli ders çalışma atmosferi oluşturmak amaçlanmakta. e-ders içinde yer alan ara sorular, katılımcıların derse olan ilgisini canlı tutarken aynı zamanda konu hakkında yeri geldikçe fikir üretmesini sağlıyor.
Yıllık sistemde Açıköğretim Fakültesi (ön lisans) programlarından Bankacılık ve Sigortacılık, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Dış Ticaret, Elektrik Enerjisi, Üretim, İletim ve Dağıtımı, Emlak ve Emlak Yönetimi, İşletme Yönetimi, Kültürel Miras ve Turizm, Lojistik, Marka İletişimi, Medya ve İletişim, Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Özel Güvenlik ve Koruma, Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi, Radyo ve Televizyon Programcılığı, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Sosyal Bilimler, Spor Yönetimi, Turizm ve Otel İşletmeciliği ve Yerel Yönetimler gibi bölümlerde öğrenim görme imkanı sunuluyor. Yıllık sistemde İşletme Fakültesi (lisans) programlarından İşletme ve Konaklama İşletmeciliği öğrencilere sunulan diğer bölümler arasında. Dönemlik-kredili sistem ön lisans programlarında da Adalet, Çağrı Merkezi Hizmetleri, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Tarım mevcut. Açıköğretim Fakültesi (lisans) eğitimi veren program ise sadece Felsefe Bölümü olarak göze çarpıyor.
(OA-MŞ)

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 12:06

İLGİLİ HABERLER