Gündem
  • 21.4.2009 17:34

AYNA: DTP'YE OPERASYONU BAŞLATAN AKP-FETHULLAH GÜLEN ERGENEKONU'DUR

ANKARA - Ayna, Ergenekon'un hala güçlü, etkin ve AK Parti'nin kontrolünde olduğunu öne sürdü.
AK Parti'nin, kendisine muhalif herkese ''bu gücü'' kullanacağını iddia eden Ayna, ''Türkiye, AKP'nin ve Fethullah Gülen'in kontrolündeki Ergenekon'la karşı karşıyadır. Partimize yönelik operasyonu başlatan ve sürdüren de AKP-Fethullah Gülen Ergenekonu'dur'' diye konuştu.
DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün İngiltere'de bulunması nedeniyle partisinin bugünkü grup toplantısında konuşan Ayna, yerel seçimlerde sandığa yansıyan durumdan AK Parti'nin doğru sonuç çıkaracağını beklerken, tam tersi bir durumla karşılaştıklarını öne sürdü. Ayna, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in DTP için ''Ermenistan sınırına dayandılar'' ifadesini kullandığını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini, ''tehditle oy almakla'' suçladığını kaydetti.
Konuşmasında ABD Başkanının, Türkiye ziyaretine de değinen Ayna, Barack Obama'nın, ''Mecliste hem hiç bir şey içermeyen hem de herkese gül dağıtmaya çalışan bir konuşma'' yaptığını ifade etti. Ayna, şunları söyledi:
''Türkiye'yi ve Türkiye halklarını seven Genelkurmay, Türkiye halkının seçtiği DTP Mecliste olduğu için Meclise gelmiyor, ABD Başkanı için geliyor. Türkiye halklarından biri olan Kürtlerin kendi dillerinde konuşmasına asla tahammül etmiyor, ancak ABD Başkanı'nın emir, talimat ve beklenti içeren bir amir, bir öğretmen edasıyla yaptığı İngilizce konuşmasına tahammül ediyor. Bizler, askerin Meclise gelmesini doğru bulmuyor ve demokrasilere uymadığını da düşünüyoruz.''
Ayna, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un konuşmasını da şöyle değerlendirdi:
''AKP'nin grup toplantısının olması gerektiği saatte Genelkurmay Başkanı bir konuşma yaptı. O konuşma, içeriği ve üslubu ile bir askeri yetkilinin konuşması değildi, bir devlet başkanının konuşması idi. O konuşma ile Genelkurmay Başkanı, devlet başkanlığını ilan etti. Buna göz yuman Erdoğan da artık inisiyatifsiz bir Başbakan olduğunu ilan etti.''
Ayna, terör örgütü PKK'nın 1 Hazirana kadar ''çatışmasızlık'' kararı almasını önemsediklerini, ancak AK Parti'nin bunu önemsemediğini ifade ederek, ''Koskoca bir 30 yıl geçti. Sayısız genelkurmay başkanı ve başbakan, (bitireceğiz, kökünü kazıyacağız) dedi. Bu halk bitmedi, kökü kazınmadı...'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 22:53

İLGİLİ HABERLER