Gündem
  • 15.11.2009 00:00

BAĞIŞ'IN BU SÖZLERİ CHP'LİLERİ KÜPLERE BİNDİRECEK!..

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ''Orada, (Habur'da) o istismarı yapanlarla, dün Meclisi terk edenlerin zihniyeti arasında hiçbir fark yoktur'' dedi.

AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılmak üzere Van'a gelen Bağış, toplantının ardından 2 Nisan Polis Evi'nde, yerel gazete temsilcileri ile bir araya geldi.

Türkiye'nin yeni bir sürece girdiğini belirten Bakan Bağış, şunları kaydetti:

''Bu ülkenin öncelikli ihtiyacı yol, su, okul, hastane ve kişi başına düşen gelirdi. Bunları aştıktan sonra insanlarımızın kültürel ihtiyaçları ve kimliği ile ilgili adımları atma konusunda hiçbir çekincemizin olmadığını, bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla ortaya koyduk. Gerçekten Türkiye son 7 yılda en buyuk yatırımını, demokrasiye yapmıştır. Bundan 30-40 yıl evvel bizi Kıbrıs'ta 'işgalci' diye nitelendiren Birleşmiş Milletler, bugün Türkiye'den özür dilercesine, 'gel dünyanın sorunlarını çözmekte bize öncü ol' diyerek, güvenlik konseyi üyesi yapmıştır. Türkiye'nin geldiği noktanın en güzel ifadesi budur.''

-''ÜLKEMİZDEKİ HUZUR İHTİYACINI GÖZ ARDI EDEMEYİZ''-

Uluslararası alanda barışı hayata ve insanlığa kazandırırken, bu ülkedeki barış ve huzur ihtiyacını göz ardı edemeyeceklerini ifade eden Bağış, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bu süreç, Türkiye'de her bireyin hakları ile ilgili bir süreçtir. Bunu belli bir kesimle sınırlandırmamak gerekir. Demokratik hakları ile ilgili sorunları olan tek kesim Kürt kardeşlerimiz değildir. Aynı zamanda Alevi, Ermeni kardeşlerimizin, işçilerimizin, kadınlarımızın sorunları vardır.

Biz Türkiye'deki her kesimin bireysel demokratik haklarını artırmak amacıyla yeni bir süreci, halkımızın desteği ile başlatmak istiyoruz. Biz ülkemizde eksiklerimizi bir an önce tamamlamak istiyoruz. Türkiye, başka ülkeleri örnek alacak, imrenecek bir ülke değildir. Türkiye, imrenerek başkaları tarafından örnek alınacak bir ülkedir.''

-AKDAMAR KİLİSESİ'NİN İBADETE AÇILMASI''

Bir gazetecinin, Ermeni Kilisesi'nin ibadete açılıp açılmayacağı yönündeki sorusu üzerine Bağış, şunları kaydetti:

''Bununla ilgili Valimizle konuştuk. Alt yapısını araştırıyoruz. İnsanların hassasiyetini araştırıyoruz. Bölge insanı nasıl yaklaşır onu araştırıyoruz. Bakanlar Kurulunda değerlendirdikten sonra gerekli bilgileri vereceğiz.

Biliyorsunuz Ermenistan ile bir protokol imzaladık. Bu protokolun Meclis gündeminde alınması ile ilgili beklediğimiz bir süreç var. Dünyanın önde gelen ülkeleri Fransa, Rusya ve Amerika'nın öncülüğünde bir çaba var. Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki sorunları gidermek için bir süreç başlatıldı.

Biz bu süreçte Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın hem de bölgedeki ülkelerin, yani bizim, Gürcistan'ın ve Rusya'nın kazançlı çıkabilmesini sağlayacak bir süreci gerçekleştirme çabası içerisindeyiz. Umut ediyorum ki Ermenistan da bunu iyi değerlendirecektir. İşgal ettiği Azeri topraklarından, Karabağ'dan çekilmek için Türkiye ile ekonomik ilişkileri başlatmak, sınır kapılarını da açmayı da bu vesile ile belirleyecektir.''

-BAKANA KÜRTÇE SORU-

Yerel bir televizyon muhabiri ise Bakan Bağış'a Kürtçe, ''Kürt ve Türk kardeştir. 30 yıldır birbirlerini dağlarda öldürüyorlar. Siz bu kanın duracağına ve barışın sağlanacağına inanıyor musunuz?'' şeklinde sorusu üzerine Bakan Bağış, şunları söyledi:

''İnanmazsak burada ne işimiz var. Biz buna inandığımız için bu partiyi kurduk. AK Parti kurulduğu zaman 42 bin kişi üzerinde anket yapıldı. İktidara gelir gelmez atılması gereken acil adımlar ve yapılması gerekenler vardı. Önce onları yaptık. 10 yıl önce bu insanlar 'Kürdüm' demeye korkarken, şimdi devletin televizyonunda insanlarımıza anladığı dilde yayın yapılıyor. Bunlar Türkiye'deki değişimin ayak sesleri. Yeni bir boyuta geçtik. Bunda da inşallah başarılı olacağız. Kardeşlerin birbirlerine kem bakmasının son bulduğu bir dönemi inşallah başlatacağız.

Türkiye hepimiz için bir bütündür. Çocuklarımızın birbirlerine sevgi ile yaklaşması için gerekli adımları hep beraber atacağız. Önemli olan birilerinin bunu şov haline getirmesine mani olmamızdır. Orada o istismarı yapanlarla dün Meclisi terk edenlerin zihniyeti arasında hiçbir fark yoktur. Biz Türkiye'de huzur istiyorsak bu işleri bilinçli bir şekilde sevgi ile yapmalıyız. Birbirimize düşmanlık uyandıracak girişimlerden uzak durmalıyız.''

Bakan Bağış, görüşmenin ardından uçakla İstanbul'a hareket etti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 14:01

İLGİLİ HABERLER