Gündem
  • 31.10.2011 16:31

BAKAN ERTUĞRUL GÜNAY'DAN '29 EKİM' AÇIKLAMASI

Hükümet son günlerdeki hain terör saldırı sonucu ile verdiğimiz şehitlerimizden ve Van'da gelen büyük deprem sebebiyle Cumhuriyet Bayramı törenlerini iptal etme kararı almış, bu karar muhalefet kanadını harekete geçirmişti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Cumhuriyet Bayramı geçit törenleri ve resepsiyonların iptalinin CHP tarafından eleştirilmesine yanıt verdi. Günay, "Türkiye'nin 500'den fazla evladını toprağa bir hafta içerisinde verdiği bir günde bunu bir çekişme konusu olmasını, her konuyu istismar etme anlayışının çok çarpıcı bir örneği olarak görüyorum. Doğrusu yeniden hüzünle karşılıyorum" dedi.

Günay, Bosna Hersek Federasyonu Kültür ve Spor Bakanı Salmir Kaplan ve beraberindekileri kabul etti.
Günay, bir süre basına kapalı gerçekleşen kabulün ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Van'daki depremin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının iptal edilmesi CHP kanadı tarafından eleştirildi" sözleri üzerine Günay, şunları söyledi:

"Bir hatırlatma yapmak istiyorum; basında okuduklarım ve hafızam beni yanıltmıyorsa, 1999 depreminden sonra da hem 30 Ağustos hem de 29 Ekim törenleri iptal edilmişti. Hep birlikte ulusal bir hüzün yaşıyoruz. Böyle bir ortamda yüzlerce yurttaşımız canını yitirmişken 'biz neden bir resepsiyonda buluşmadık, elimizde kadehlerle kahkahalar atmadık' ya da 'yollarda bu akşam neden yürüyüş yapmadık' diye bir tepkinin dillendirilmesini doğrusu anlayamıyorum.

Cumhuriyet Bayramı elbette bizim kutlamaktan vazgeçmeyeceğimiz en büyük günlerimizden bir tanesidir. Ortamın koşullarını dikkate alarak bu yıl daha vakur, daha sessiz sakin elbette yüreğimizde aynı coşkuyla bayramımızı kutladık. Türkiye'nin 500'den fazla evladını toprağa bir hafta içerisinde verdiği bir günde bunun çekişme konusu olmasını, her konuyu istismar etme anlayışının çok çarpıcı bir örneği olarak görüyorum. Doğrusu yeniden hüzünle karşılıyorum."

cnntürk

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 12:39

İLGİLİ HABERLER