Gündem
  • 31.3.2013 18:01

Başkan paraşütle uçurumdan çay bahçesine düştü!..

GÖKTÜRK FIRAT
RİZE  - Edinilen bilgiye göre, öğle saatlerinde Rize’nin Dağ Başı mevkiinde uzman yamaç paraşütçüleri nezaretinde yamaç paraşütü ile uçmak isteyen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ters rüzgarın kurbanı olarak çay bahçesine düştü. Ambulans ile alınarak Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Bakırcı burada tedavi altına alındı. Bakırcı’nın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Bakırcı’nın tedavisi sürüyor.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, bölgede yamaç paraşütünü yaygınlaştırmak amacıyla Belediye bünyesinde kurulan Yamaç Paraşütü Spor Kulübü üyeleri ve Trabzon'dan gelen yamaç paraşütçüleri ile birlikte bugün sabah saatlerinde, kentin dışındaki Çoparçılar Mahallesi'nde bulunan Sırahoş Tepesi'ne gitti. Buradan bazı paraşütçüler önce bireysel atlayışlar gerçekleştirdi. Ardından Belediye Başkanı Bakırcı, paraşüt eğitmeni Köksal Özsoy ile atlayış yaptı. Atlayışını başarılı bir inişle tamamlayan ikili, tekrar tepeye çıktı. Başkan Bakırcı ve eğitmen Özsoy, öğleden sonra tekrar atlayış yapmaya karar verdi. İkili, atlayış için girişimde bulundu ancak havalanmayı başaramadı. İkinci denemede koşarak paraşütle havalanmaya çalışan Bakırcı ve Özsoy, yine başarılı olamadı ve bu kez yamaçtan çay tarlasına yuvarlandılar.

Çevredekilerin yardımıyla çaylıktan çıkartılan ve hafif yaralanan Bakırcı ile Özsoy, hemen ambulansla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Bakırcı ve Özsoy’un sağlık durumlarının iyi olduğu, kontrol amacıyla muayeneden geçirildiği belirtildi.

“BİRAZ KÖTEK YEDİM, UÇMAYA DEVAM EDECEĞİM”

Yamaç paraşütü yaparken yaralanan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, tedavi gördüğü hastanede yaptığı açıklamada, sağlık durumunun iyi olduğunu, uçmaya devam edeceğini söyledi.
Rize’de öğle saatlerinde Dağbaşı mevkiinden bindiği yamaç paraşütü ile uçmaya çalışan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ters rüzgar kurbanı olarak uçuruma düşmüştü. Ambulansla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Bakırcı burada tedavi altına alındı. Bakırcı ilk müdahalenin ardından yaptığı açıklamada iyi olduğunu belirterek, “Rize’de uçulmaz deniyordu. 4 yıldır uçuyoruz. Rize’de uçulacağını herkese gösterdik. Bugün rüzgarı iyi hesaplayamadık. Küçük bir kaza yaşadık. Sağlık durumum iyi, bizim tabirimizle biraz kötek yedim. Ama uçmaya devam edeceğim” dedi.

VİDEO İÇİN LÜTFEN LİNKİ TIKLAYINIZ...

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:42

İLGİLİ HABERLER