Gündem
  • 31.3.2013 17:46

Bu süreç terörü bitirmez

BBP tarafından düzenlenen Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Sempozyuma BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, çocukları Furkan ve Firuze Yazıcıoğlu, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Odunpazarı Belediye Başkanı AK Partili Burhan Sakallı, Bosna Hersek Büyükelçisi Damir Dzanko, Batı Trakya Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Irak Kerkük Milletvekili Jale Younıs, Azerbaycan Milletvekili Ganila Paşayeva, Kırgızistan Milletvekili Destan Cumabekov ile çok sayıda kişi katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra konuşma yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Büyük Birlik Partisi'nin Türk siyasetinde var olmasının en baştaki gayesi tüm Türk-İslam coğrafyasının huzuru, barışı ve birliğinin tesis edilmesine katkı sağlamaktır. Başta Türk-İslam coğrafyasındaki bütün kardeşlerimiz olmak üzere yeryüzündeki bütün mazlumların sesi soluğu ve nefesi olma gayreti içindeyiz" dedi.Yapılan konuşmaların ardından sempozyumun ilk oturumuna geçildi. ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen'in yönettiği sempozyumda Azerbaycan Milletvekili Ganila Paşayeva, Irak Kerkük Milletvekili Jale Younis ile Batı Trakya Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuşoğlu konuşmacı olarak katıldı.

DESTİCİ: BU SÜREÇ TERÖRÜ BİTİRMEZ

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, sempozyum öncesinde de basın mensuplarının sorularını yanıtladı. PKK'nın muhatap alınmasını karşı olduklarını belirten Destici şöyle konuştu:

"Bu süreçte karşı çıktığımız noktalardan biri PKK'nın muhatap alınmasıdır. 30 yıldır bu memlekete kan kusturan, 5 bin şehidin kanını elinde tutan, milletimizin geleceğini heba eden terörist başının muhatap alınması kabul edilemez. Bu terörü çözmez, PKK'yı bitirmez. O bölgedeki kardeşlerimizin temsilcileri muhatap alınmalıydı. 2014 seçimlerinden sonra süreç böyle devam ederse göreceğiz. Bölge tamamen PKK'nın kontrolüne girecek. Terörün bitmesini istiyoruz, ancak bu sürecin terörü bitireceğine inanmıyoruz. Sürecin içinde ne var? Bunu kimse bilmiyor. "

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:42

İLGİLİ HABERLER