Gündem
  • 8.11.2012 15:38

''Büyükşehir Tasarısı, köyden şehre göçü hızlandıracak''

     Türkoğlu, düzenlediği basın toplantısında, tasarının maliyeti hakkında bilgi verdi.
     Tasarının 3 milyar TL maliyeti olduğunun söylendiğini ifade eden Türkoğlu, ''Bize göre ise 20 milyar TL ya da 8 milyar TL civarında'' dedi.
     Türkoğlu, tasarının bütçeye hangi yükleri getirebileceği analizinin yapılmadığını iddia etti. Tasarıyla 6 binden fazla memur alınacağına dikkati çeken Türkoğlu, sadece bu kişilerin yıllık maliyetinin 288 milyon TL olduğunu savundu.
     Tasarının, köy tüzel kişiliğini kaybetmek suretiyle büyükşehir sınırlarında yaşayacak olan köylülere büyük yükümlülükler getirdiğini belirten Türkoğlu, şöyle konuştu:
     ''Köydeki vatandaşlar emlak vergilerinden ve bir çok vergilerden muaftır, ancak tasarıyla, şehirli olacağı söylenen köylüler artık emlak vergisi ile muhatap olacak, basit yerine gerçek usulde vergilendirmeye tabi tutulacak, çevre temizlik vergisi ödeyecek. Köylüler, imarla ilgili muafiyetlerden yararlanamayacak. Elektrik, su, atıksu, kanalizasyon gibi hizmetlerden ücret tarifesinde yararlanacak; yol, su, kanalizasyon gibi hizmetlere katılım payları alınacak.''
     Türkoğlu, tasarının sosyal dokuyu bozacağını, köyden şehre göçü hızlandıracağını iddia ederek, ''Köylü, 'ben de bütün tarifelere tabiyim, neden köyde yaşayayım'' diyecek'' ifadesini kullandı.
   
     Muhabir: Meltem Yılmaz- Coşkun Ergül
     Yayıncı: Sefa Salantur
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:19

İLGİLİ HABERLER