Spor
  • 17.10.2023 13:36

Cenk Ergün, La Gazetta deloo Sport’a konuştu..Hayatımda Zaniolo gibi bir futbolcu görmedim

Cenk Ergün'den İtalya'da çok konuşulacak röportaj! 'Zaniolo gibisini görmedim! Prandelli'nin deli olduğunu düşündük'

Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün, İtalyan gazetesi La Gazzetta dello Sport'a birçok konuda cevapları içeren bir röportaj verdi. Ergün, Icardi'den Mancini'ye, Zaniolo'dan Prandelli'ye kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Cenk Ergünden İtalyada çok konuşulacak röportaj Zaniolo gibisini görmedim Prandellinin deli olduğunu düşündük

Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün, La Gazetta deloo Sport’a çok konuşulacak bir röportaj verdi. İşte Ergün’ün verdiği röportajın tamamı;

‘FUTBOLA BÖYLE AŞIK OLDUM’

‘FUTBOLA BÖYLE AŞIK OLDUM’

‘Marmara Denizi ile Uludağ arasında, yüzdüğünüz ve kayak yaptığınız yerlerin arasında bir yerde, Bursa'da doğdum. 11 yaşında, 1481 yılında sultan çocukları için inşa edilmiş, Türkiye'nin en eski lisesi olan Galatasaray Lisesi'ne girdim. Oraya gitmek hayatınızı değiştiriyor, bu yüzden giriş sınavı çok zor: her yıl beş yüz binden fazla başvuru geliyor, ancak sadece yüz elli yer var. Ben de o yüz elli kişiden biriydim. Benim tutkum o sıraların arasında doğdu: geceleri okulda uyudum ve Cuma günleri ailemin yanına döndüm. Liseden sonra Bursa'daki Fiat fabrikalarını yönetmek için Agnelli ailesi ile işbirliği yapan Koç Üniversitesi'nde burs kazanmayı başardım. Tam da bu nedenle Dışişleri Bakanlığı'nda çalışmak için İtalyanca okumaya karar verdim. Siena'da geçirdiğim bir Erasmus sayesinde, Nomadi'nin şarkılarını dinleyerek ve Gazzetta dello Sport'u okuyarak dili öğrendim. Böylece futbola aşık oldum.’

 

‘KADIKÖY’DE ŞAMPİYONLUK GERÇEKÜSTÜYDÜ’

‘KADIKÖY’DE ŞAMPİYONLUK GERÇEKÜSTÜYDÜ’

"Spor sektöründe ilk çalışanlardan biriydim, reklam ve televizyon haklarıyla ilgileniyordum: kimse bu konuda bir şey bilmiyordu. Sonra 2003'te Trabzonspor beni pazarlama alanında çalışmaya aldı, 2006'da da Galatasaray'a döndüm. Çeşitli sporcuların sözleşmeleriyle ilgilenmek için tüm Avrupa'yı dolaştım. Altı yıl sonra beni sportif direktör olarak seçtiler. Fenerbahçe'ye karşı şampiyonluk kazandığımız yıl. En büyük başarıydı. Bir puan öndeydik ama şampiyonanın son günü onların stadında oynamak zorunda kaldık. Tüm İstanbul kontrolden çıkmıştı, bu yüzden taraftarlarımıza seyahat yasağı koymaya karar verdik. Maç çok zordu, 0-0 bitti ve şampiyonluğu kazandık. Kupayı kaldırmamızı engellemek için Fenerbahçe stadın ışıklarını kapattı; biz yine de karanlıkta ve yuhalamalar arasında ayağa kalktık, gerçeküstü bir sahneydi. Dışarı çıktığımızda evin içinde barikat kurmuş taraftarlarımız ışıkları açıp kapatarak bizi karşıladı. Nereye gittiklerini merak ettik; birkaç saat sonra fark ettik, hepsi tesislerimizi işgal etmişti.

GALATASARAYDAN BİRKAÇ İTALYAN TEKNİK DİREKTÖR GEÇTİ. İLKİ MANCİNİYDİ, ONUN HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ

GALATASARAY'DAN BİRKAÇ İTALYAN TEKNİK DİREKTÖR GEÇTİ. İLKİ MANCİNİ'YDİ, ONUN HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

"Bir limuzin şoförü. İyi bir antrenör ama her şeyin hemen hazır olmasını istiyor. Bizimle hemen kupayı kazandı ama iki farklı vizyonumuz vardı. Gerçekten de paraya bu kadar bağlı mı? Onun için seçimleri kendi adına konuşuyor. Ama bizde sadece altı ay kalmasına rağmen ayrılırken herhangi bir kıdem tazminatı talep etmedi."

 

‘ICARDI’DEN DAHA DÜŞÜK LAUTARO İÇİN ÇILDIRIYORSUNUZ’

‘ICARDI’DEN DAHA DÜŞÜK LAUTARO İÇİN ÇILDIRIYORSUNUZ’

‘İnsanların favorisi Mauro Icardi'den. Benim için o bir fenomen, Galatasaray'a katıldığımdan beri gördüğüm en güçlü futbolculardan biri: golü görmüyor, hissediyor. Sadece üst sınıf forvetler bu özelliğe sahiptir. Şimdi İtalya'da hepiniz Mauro'dan daha düşük bir gol ortalamasına sahip olan Lautaro Martinez için çıldırıyorsunuz ve onun Inter'i çok daha az rekabetçiydi. Bu yüzden herkese onun en güçlüsü olduğunu söylüyorum. İtalya'da bazı davranışları çok fazla tartışmaya neden oldu. Ama o bize tamamen farklı bir izlenim verdi, güzel bir ailesi olan iyi bir adam. Birkaç gün izinli olduğunda tüm zamanını eşi ve çocuklarıyla geçiriyor, İstanbul'u gezmeyi seviyorlar. Wanda fırsat buldukça camileri ziyarete gidiyor.’

 

‘ŞİMDİYE KADAR ZANIOLO GİBİSİNİ GÖRMEDİM’

‘ŞİMDİYE KADAR ZANIOLO GİBİSİNİ GÖRMEDİM’

“Onun yaşındaki bir futbolcunun spor salonunda bu kadar çok zaman geçirdiğini hiç görmemiştim, genellikle yaşlandıkça ağırlıklara daha fazla zaman ayırırsınız ve koşmaya daha az zaman ayırırsınız, o ise bunun tam tersini yaptı. Bize geldiğinde çok iyi antrenman yapıyordu, Roma'dan sonra kendini affettirmek istiyordu. Belki geri döner ama bana daha çok Premier Lig'de oynamaya niyetli olduğu izlenimini verdi.”

‘MERTENS BİR İKON’

‘MERTENS BİR İKON’

"Mütevazı bir süperstar. İstanbul'daki Napoli taraftar kulübü her zaman bize yazıyor çünkü gidip onu görmek istiyorlar, onlar için bir tür ikon. Ancak sahada tamamen koçun emrinde, 36 yaşında ve Azzurri formasıyla Maradona'nın rekorunu kırdıktan sonra hala tüm kuşağı yapmayı ve savunmaya geri dönmeyi kabul ediyor'.

 

‘PRANDELLİ’NİN DELİ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜK AMA…’

‘PRANDELLİ’NİN DELİ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜK AMA…’

"Tanıdığım en büyük taktisyen, ikinci yarıda rakibin yaptığı tüm oyunları tahtaya çizerdi, her durumu okuyabilirdi. Sonra Türk futbolunda fiziksel hazırlık konusunda devrim yaratan kişidir. Geldiğinde bizden tüm hazırlık maçlarını iptal etmemizi ve tüm zamanı atletik kısma ayırmamızı istedi, deli olduğunu düşündük ama sonra bir döngü başlattı. Erken ayrıldı ama sonra kurduğu takım her şeyi kazandı.

 

‘BALOTELLİ DOĞRU TAKIMA GİTTİ’

‘BALOTELLİ DOĞRU TAKIMA GİTTİ’

‘Doğru takıma giden iyi bir oyuncu: Adana sıcak bir şehir, bir Türk Napoli'si. 'Adana'ya dinlenmek için gidilmez' deriz, kebapları baharatlıdır, güneşi sıcaktır ve gece hayatı en iyisidir. Menajerler bile orada işlerin böyle yürüdüğünü biliyor ve oyuncularının sahip olduğu yaşam tarzını kabul ediyorlar.

BİR İTALYAN TAKIMINA KARŞI OYNADIĞINIZ EN GÜZEL MAÇ

BİR İTALYAN TAKIMINA KARŞI OYNADIĞINIZ EN GÜZEL MAÇ?

'Juventus'u karda Şampiyonlar Ligi'nden elediğimiz zaman. O maçı otel sayesinde kazanmıştık. İki kaptan maçı ertelemeye karar verdiğinde, hemen tüm takım için oda ayırttım, öte yandan Juventus stadyumda saatlerce beklemek zorunda kaldı ve bu nedenle çok az dinlendi.'

 

İTALYAN FUTBOLU TÜRKİYEDE NASIL GÖRÜLÜYOR

İTALYAN FUTBOLU TÜRKİYE'DE NASIL GÖRÜLÜYOR?

'İtalya'da artık geçmişin şampiyonları yok ama sizinki hala eşsiz bir lig. Futbolda sadece gol yoktur, aynı zamanda zıtlık, çekişme, insanların tezahüratı da vardır: Serie A'yı benzersiz kılan tüm özellikler. Geçen yıl izlediğim en güzel maç Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde AC Milan ve Napoli arasında oynanan rövanş maçıydı. İtalyan teknik direktörler taktik ustasıdır. Eski oyuncularımızdan biri bana şöyle demişti: 'Milli takımımın tüm kategorilerinde oynadım ama İtalya'ya geldiğimde futbol hakkında hiçbir şey bilmediğimi fark ettim'.

 

ŞİMDİ ARAP FUTBOLU TEHDİDİ DE EKLENDİ, NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ

ŞİMDİ ARAP FUTBOLU TEHDİDİ DE EKLENDİ, NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

'Bu hepimizin kabul etmesi gereken bir gerçek. Bu yıl özellikle Avrupa liglerinden iki hafta sonra kapanan Türkiye ligi için sorunlu bir yıl oldu, tıpkı Arap ligi gibi. Genellikle Eylül ayında birçok serbest oyuncu bize gelirdi ama bu yıl neredeyse hepsi Arabistan'a gitti. Yüksek kontratlar nedeniyle bazı Türk oyuncular da Galatasaray'ı reddetti.

Güncellenme Tarihi : 17.10.2023 13:40

İLGİLİ HABERLER