Gündem
  • 16.10.2007 16:53

CHP İL VE BELEDİYE BAŞKANLARINI TOPLUYOR

CHP basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Genel Başkan Deniz Baykal’ın konuşmasıyla başlayacak toplantıya, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri de katılacak.
      Genel Sekreter Önder Sav, gönderdiği genelge ile partisinin il başkanları ile ve il, ilçe ve belde belediye başkanlarını toplantıya çağırdı.
      Genelgede, partisinin il, ilçe ve belde yöneticileri ile belediye başkanlarının, 22 Temmuz milletvekili genel seçimlerinde büyük güçlüklerle mücadele ederek CHP’nin başarılı sonuçlar elde etmesi için uğraşlar verdiğini belirten Sav, seçimlerin ardından artık yeni bir sürecin başladığını bildirdi.
      Geride kalan dönemdeki çalışmalardan, sıkıntılardan ders alınarak yerel yönetimler seçimlerinin değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Sav, şunları kaydetti:
      "Sosyal demokrat belediyeciliğin başarılı örneklerinden yola çıkılarak önümüzdeki yerel yönetimler seçimlerinin çalışmalarına şimdiden başlamamız kaçınılmazdır.
      21 Ekim 2007 tarihinde yapılacak Anayasa değişikliği için halk oylaması
      süreci de hukuki çelişkileri bünyesinde taşıyarak yanlışlıklar ve belirsizlikler içinde işlemektedir. Ülke ve demokrasi sorunlarını yerel yönetimlerle ve Anayasa değişikliğinin halk oyuna sunulması ile ilgili sorunları, ülkedeki tüm il başkanları ve belediye başkanlarımızla birlikte görüşmek istiyoruz. Bu toplantıya ayrıca ve sadece MYK üyeleri de katılacaktır."

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:01

İLGİLİ HABERLER