Gündem
  • 1.3.2018 00:16

CHP yönetiminde kavga çıktı

CHP, yine bir kurultay ile daha gündeme geliyor. Zira yakın bir zamanda olağan kurultayını yapan CHP, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla 9-10 Mart’ta tüzük kurultayını toplayacak.

Geçen yıl başlayan ama tamamlanamayan süreç nedeniyle toplanan tüzük önerileri; il, ilçe başkanlıkları, milletvekilleri, PM ve YDK üyelerince, yine bu konuda isteyen herkesçe hazırlanan önerilerle birleştirildi. Ortaya çıkan tüzük taslağı ise parti içinde il, ilçe başkanlıkları, milletvekilleri, PM ve YDK üyelerine gönderildi. Peki, taslakta ne yer alıyor? Tüzük değişikliği neden yapılıyor?

HAMZAÇEBİ – TEZCAN KAVGASI

Bu arada eklemeden geçmeyelim. Genel Sekreter Akif Hamzaçebi ile Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan arasındaki tartışma, Genel Merkezde, vekiller arasında herkesçe konuşuluyor. Genel Sekreterin görevlerinin kısılması ve kendi imzası olmadan yapılan “tüzük” yazışması, Hamzaçebi’yi epey kızdırmış olacak ki, Tezcan’a tepki göstermekten geri durmamış. Konu şimdilik Genel Başkan’ın devreye girmesiyle çözüme kavuşturulmuş gibi görünüyor.

CHP, taslağını önce Milletvekilleri, PM ve YDK üyeleriyle 2 Mart günü konuşacak. Ardından 4 Mart’ta il başkanlarını, görüşlerini almak için toplayacak. Her ilden, PM’den ve Milletvekili grubundan temsilcilerle oluşturulacak tüzük komisyonu, kurultayda gelecek önerilerle birlikte yeni tüzüğü yazacak.

Bakalım CHP’nin yeni tüzüğü nasıl olacak…

Meclis Kulisi

Odatv.com

Güncellenme Tarihi : 1.3.2018 01:31

İLGİLİ HABERLER