Medya
  • 4.2.2012 11:35

CHP'li gazetenin 'seks şantaj'ı ortalığı karıştırdı!.

Perinçek'e yakınlığıyla bilinen Aydınlık gazetesiyle CHP'li milletvekilinin sahibi olduğu Yurt Gazeteleri, bugün aynı şantaj haberiyle çıktı.
Her iki gazetede Başbakan Erdoğan'ın Dolmabahçe görüşmesi sırasında Erdoğan'ın kızının harcama belgelerini göstererek Büyükanıt'ı tehdit ettiğini iddia etti.
Aynı merkezden çıkan haber Başbakanlık ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sert şekilde yalanlandı.

Yurt ve Aydınlık gazetesi, Dolmabahçe görüşmesinde Başbakan Erdoğan'ın Yaşar Büyükanıt'ı kızının fotoğraflarıyla tehdit ettiğini iddia etti.
Yurt gazetesi, CHP Kahramanmaraş milletvekili ve işadamı Durdu Özbolat'a ait.

Aydınlık ve Yurt gazetesi, şok bir haberle okurların karşısına çıktı. Wikileaks'te yer alan belgeye göre, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nde 21 Kasım 2008'de yapılan brifingde Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın kızının özel hayatına ilişkin fotoğraflar sunuluyor.

Yurt gazetesi, "Dolmabahçe'de seks şantajı" manşetiyle okurların karşısına çıktı. Haberin devamında yer alan spotta ise şu ifadelere yer verildi:

"Tutuklu gazeteciler Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu'nun yazdığı "Sızıntı" adlı kitapta yer verilen gizli ABD belgesinde, polisin Büyükanıt'ın kızına ait cinsel içerikli görüntüleri ABD Buyukelçiliği'ne anlattığı ortaya çıktı. Fotoğrafların Dolmabahçe görüşmesinde gündeme geldiği iddia edildi."

Haberin devasında ise ABD'lilere verildiği ileri sürülen brifingin ayrıntılarına yer veriliyor:

24 Kasım 2008 tarihli "Polis Ergenekon Soruşturmasmdaki Perdeyi Kaldırdı" başlıklı ve Daniel O'Grady imzalı kriptoda Türk Polisi'nin ABD'li diplomatlara soruşturmayla ilgili ayrıntılı brifing verdiği aktarılıyor.

Belgenin son bölümünde Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın kızıyla ilgili ise aynen şu ifadelere yer verildi: "(PolLs) Eski Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'ın kızı ile ilgili fotoğraflar ve belgeler bulmuştu." ABD'li diplomatlara CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yapılan rüşvet ödemelerine ilişkin kanıtlar bulunduğunu da ileri sürdü.

SAĞLAR: CD'DE HERŞEY VAR

Gazete ayrıca Fikri Sağlar'ın sözlerini haberine taşıdı. Benzer haberlerin tazminat davasında dile getirildiği yazıldı. İşte o haberde yer alan o bölüm:

Daha önce Aydınlık Gazetesi tarafından yayımlanan bir başka Wikileaks belgesine göre. 5 Mayıs 2007 günü, yani Dolmabahçe görüşmesinden bir gün sonra Ankara'daki Amerikan Büyükelçiliği'nden ABD Dışişleri Bakanlığı'na gönderilen kriptoda Büyükanıt'ın önüne konan dosyalar arasında eşinin yaptığı harcamalar, özel hayatına ilişkin ses ve görüntü kayıtları, yolsuzluk ve faili meçhul cinayet iddiaları ile Amerikalılar tarafından toplanan Büyükanıt'ın ailesine ve kendisine ait özel bilgiler olduğu ileri sürülmüştü. Büyükanıt'la ilgili bir başka gelişme eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar ın yazısı üzerine Yaşar Büyükanıt'ın açtığı tazminat davasında yaşandı.

Ergenekon Davası'nın delilleri arasında yer alan ve Hurşit Tolon'un evinde bulunduğu ileri sürülen CD basına kapalı yapılan ve gizlilik karan konan duruşmada izlendi. Sağlar Büyükanıt'ın eşine ilişkin harcama dosyalarının bulunduğu ileri sürülen CD için "CD'de gördük ki içinde her şey var. öyle bir dosya ki kişilerin tıynetine göre içindekilerle birileri üzerinde baskı yapmaya uygun bir içerik var..." demişti. Hurşit Tolon ise yaptığı açıklamada evinde asla böyle bir CD olmadığını söyledi.

ERDOĞAN'A AĞIR İTHAM

Perinçek'ten Büyükanıt'a mektup
Ergenekon tutuklusu Doğu Perinçek, iddialar üzerine yazı kaleme aldı. Aydınlık'taki köşesinde Büyükanıt'a seslendi:

Bu "hayasız akın" bir daha ve kesinlikle bozguna uğratılacaktır. Sizin bir cumhuriyet komutanı olarak, Mustafa Kemal'in askeri olarak görevinizi azim ve kararlılıkla yerine getireceğinize güvenenler haklı çıkacaktır.

Yurt gazetesinin haberinde Başbakan Erdoğan'a ağır ithamlar var. İddia edilen o belgelere dayanarak Dolmabahçe görüşmesinde Büyükanıt'ın şantajla karşı karşıya bırakılmış olabileceğini yazan gazete Dolmabahçe zirvesiyle ilgili şu ifadelere yer veriyor:

DOLMABAHÇE BİLMECESİ

Ancak daha önemli skandal bugüne kadar içeriği açıklanmayan 4 Mayıs 2007 günü Dolmabahçe de Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ve Başbakan Tayyip Erdoğan arasındaki görüşmede bu bilgilerin masaya konup konmadığı. ABD'li diplomatların aktardığı bilgiler, Büyükanıt'ın Dolmabahçe'de bir seks şantajıyla karşı karşıya kaldığını gösteriyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan. Dolmabahçe'deki görüşmeye ilişkin "Bu benimle mezara gider, inanıyorum ki Sayın Büyükanıt da böyle düşünüyor. Sayın Büyükanıt açıklamaya kalkarsa o zanıan ben de yaptığımız görüşmeyle ilgili şeyleri açıklarım" demişti. Yaşar Büyükanıt ise Dolmabahçe ile ilgili sorulara "Bunlar devlet işidir. Dolmabahçe görüşmesi de öyledir" demiş, bu iddialarla ilgili dava açtığını hatırlatmıştı.

DOLMABAHÇE KRONOLOJİSİ

27 NİSAN 2007 Genelkurmay Baskanlığı'nın sitesine konan bildiride Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesi konusunda Hükümet uyarıldı.

28 Nisan 2007 Hükümet Genelkurmayın "e-muhtıra" olarak anılan bildirisi için askerlerin politikaya karışmamasını hatırlatan sert bir yanıt verdi.

1 MAYİS 2007 Başbakan Tayyip Erdoğan 22 Temmuz'da erken secim karan aldı.

4 MAYIS 2007 Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Yasar Büyûkanıt Dolmabahce'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde 2,5 saat bas basa görüştü.

21 MAYIS 2007 Emekli Orgeneral Edip Baser terörizmle mücadele koordinatörlüğünden alındı.

23 MAYIS 2007 Ankara'da kendisiyle birlikte alt kişinin ölümüne yol açan intihar bombacısının Büyükanıfı hedef aldığı ileri sürüldü.

12 HAZİRAN 2007 Erdoğan, Gül, Büyûkanıt, Başbuğ ve Koşaner'in bir araya geldiği güvenlik toplantısından sonra İstanbul Ümraniye'de bir gecekondu'da 27 el bombası bulundu ve sonradan Ergenekon adını alacak soruşturma başladı.

Perinçek'ten Büyükanıt'a mektup

Ergenekon tutuklusu Doğu Perinçek, iddialar üzerine yazı kaleme aldı. Aydınlık'taki köşesinde Büyükanıt'a seslendi:

Bu "hayasız akın" bir daha ve kesinlikle bozguna uğratılacaktır. Sizin bir cumhuriyet komutanı olarak, Mustafa Kemal'in askeri olarak görevinizi azim ve kararlılıkla yerine getireceğinize güvenenler haklı çıkacaktır.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 10:06

İLGİLİ HABERLER