Gündem
  • 15.10.2007 00:08

DTP : ERDOĞAN SULTAN DEĞİL, BİZ DE KÖLE DEĞİLİZ

ZEKERİYA GÜNEŞ / MEHMET DEMİRHAN
ŞIRNAK  - Sınır ötesi operasyon için tezkereye karşı olduklarını ifade eden Demokratik Toplum Partisi (DTP) Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Başbakan Erdoğan sultan değil, biz de kölesi değiliz. DTP'yi kovmak istiyorlar. Bizi meclisten kovarlarsa biz de halkımızın içine gelir, oturur, onlarla en büyük sivil eylemlerimizi yaparız. Türkiye Kuzek Irak'a girerse halkların savaşı olacaktır" dedi.


DTP Şırnak Milletvekilleri Hasip Kaplan ve Sevahir Bayındır, Habur Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu, TIR şoförlerinin sorunlarını dinledi.

Seçim bölgesindeki vatandaşlar ile bayramlaşan DTP'li Hasip Kaplan, yaptığı açıklamada, hükümetin politikalarını ağır bir dille eleştirdi. DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Halkımız yanımızda olduğu sürecek kaldıramayacağımız hiç bir yük yoktur" dedi. Başbakan R. Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Kaplan, konuşmasında şunları dile getirdi:


"Sizin seçilmiş DTP'li vekillerinizi yani bizi, meclisten hiç konuşmadan kovmak istiyorlar. Siyaset yapmamızı engelliyorlar. Biz bu halk ile, verdikleri oy ile meclise gittik. Bizi öyle kovamazlar. Bizi mecliste kovarlarsa biz de halkımızın içine gelir, oturur, onlarla en büyük sivil eylemlerimizi yaparız." AK Parti hükümetini istifaya çağıran Kaplan, Başbakan Erdoğan'a seslenrek, "Bizim arkamızda Cudi var. Buradan, sınırdan Erdoğan'a sesleniyorum. Sayın Erdoğan; sen sultan değilsin, biz de senin kölen değiliz" diye konuştu.


Kürtler'in susturulmaya çalışıldığını savunan DTP'li Kaplan, "Başbakan Erdoğan tezkere hazırlamış, Kuzey Irak'a saldırmayı düşünüyor. Türkiye oraya gittiğinde orada küçük bir sınır ötesi operasyon değil, halkların savaşı olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti 84 yıldır başına gelen diktatörler, askerler ve baskıcılar tarafından Kürtler susturmaya çalışıldı. Ama susturulamadı. Demek ki sorun baskıyla değil diyalog ve muhataplıkla çözülür" dedi.

BÖLGE MİLLETVEKİLERİNİ İSTİFAYA ÇAĞIRDILAR


AK Parti'ye sınırı geçmemesi uyarısında bulunan DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır ise, AK Parti'li Kürt milletvekillerine çağrıda bulunarak, Kürt düşmanlığı yaptığını öne sürdüğü AK Parti'den istifa etmelerini istedi.

Bayındır, "Sınır ötesi için askerleri sınıra yığdılar. Bu savaş Türkiye içindedir. Bu sorunu dağda değil, mecliste çözmeliler. Buradaki insanların taleplerine kulak verilmeliler. Bize başka yol göstermesinler. Bu temelde AK Parti'nin tüm bölge il ve ilçe örgütlerine, belediye ve
encümenlerine ve milletvekillerine şu çağrıda bulunuyoruz. İçinde büyüdüğünüz halka ihanet etmeyin, AK Parti'den istifa edin" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:03

İLGİLİ HABERLER