Gündem
  • 15.10.2007 00:40

CHP 21 EKİMDE NEDEN 'HAYIR' DEMEK ZORUNDA!..

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, terör olaylarını önlemede faydalı olacaksa, sınır ötesi operasyonun bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğini belirterek, ''CHP olarak biz, bu tezkere gündeme geldiği anda olumlu oy vereceğimizi ifade ettik, bugün de ifade ediyoruz'' dedi.

CHP İstanbul İl Merkezinde düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan Özyürek, bu bayramın acı ve buruk kutlandığını ifade etti. Özyürek, ''Çünkü geçtiğimiz günlerde 28 gencimiz, insanımız, askerimiz şehit oldu. Türkiye'nin itibarını ayaklar altına alan bir karar, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nden çıktı. Bunların hepsi Türk milletini derinden yaralamaktadır'' diye konuştu.

''Bu iktidar, 2002 yılında, sıfır terörle bir Türkiye devralmıştı'' ifadesini kullanan Özyürek, şunları kaydetti: ''Yani teröre karşı geçmiş iktidarlar çok etkili bir mücadele vermişlerdi ve 2002 yılında, bugün yüreğimizi parçalayan çatışmalar olmuyordu, şehitler vermiyorduk. Ama bu iktidarın uyguladığı politikalar sonucu, Türkiye 5-6 günde 28 şehidin verildiği, terörün kol gezdiği bir ülke haline gelmiştir. Çünkü bu iktidar teröre karşı etkili mücadele vermek yerine, teröristin sırtını sıvazlayarak, onun gönlünü yaparak terörü önleyeceğini zannetmiştir.''

Özyürek, sınır ötesi operasyonla ilgili olarak Meclis'te bir tezkere çıkarılmasının gündemde olduğunu belirterek, bu konuda geç kalındığını savundu. Her gün insanların öldüğünü ifade eden Özyürek, şöyle devam etti: ''Sınır ötesi operasyon bunları önlemede fayda edecek bir tedbirse, bunu bir an önce almak gerekir. CHP olarak biz, bu tezkere gündeme geldiği anda olumlu oy vereceğimizi ifade ettik, bugün de ifade ediyoruz. Ama her şey için çok geç kalınmıştır. Çok insanımız, çok çocuğumuz şehit olmuştur ve terörist bütün dünyada etkinliğini artırmıştır. Ama 2003'ten itibaren kademe kademe etkili önlemler alınabilmiş olsaydı, Türkiye bugün buraya gelmezdi. Terörle ilgili konular sadece sınır ötesi operasyonla halledilemez. Bunun için ciddi bir proje gerekiyor.''

CHP'nin bu konuda duyarlı olduğunu, Genel Başkan Deniz Baykal'ın bayramın birinci gününü Şırnak'ta geçirdiğini dile getiren Özyürek, bazı çevrelerin bu geziyi yadırgadığını belirtti. Özyürek, ''CHP, ezilen bütün insanlarımızla dayanışma içindedir'' dedi.

ABD'DE ERMENİ TASARISININ KABUL EDİLMESİ

 Özyürek, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde 1915 olaylarına ilişkin ermeni iddialarını içeren tasarının geçmesiyle soykırım konusunda ciddi bir adım atıldığını savunarak, ''Zaten Demokratların iktidara gelmesiyle birlikte, soykırım konusunun Temsilciler Meclisinden geçmesinin önünde hiçbir engel kalmamıştır'' diye konuştu.

Hükümetin bu konuda somut adım atması gerektiğini dile getiren Özyürek, ''Ermeni soykırım kararı çıkar çıkmaz İncirlik üssünün kapatılması lazımdı'' dedi. Özyürek, 21 Ekim Pazar günü yapılacak referanduma da işaret ederek, 12 Eylül'den beri gümrük kapılarında oylamanın devam ettiğini, gümrük kapısında bazı vatandaşların, içinde '11. Cumhurbaşkanını da halk seçsin' diye bir madde de bulunan bir metin için oy kullandıklarını söyledi. Özyürek, ''11. Cumhurbaşkanı'' ifadesinin değiştirilerek, ''12. Cumhurbaşkanı'' yapıldığını hatırlatarak, ''Gümrük kapısında bunun için oy veren insanların oyu ne olacak? Dünyanın hiçbir yerinde böylesine bir hukuk garabeti görülmemiştir. Oy verenlerin bir kısmı başka bir metin için oy kullanıyorlar, 21'inde oy verecekler başka bir metin için...'' diye konuştu.

''HAYIR DEMEK ZORUNDAYIZ''

 ''Ayın 21'inde sandığa giden arkadaşlarımız, mutlaka 'hayır' oyu kullanmalıdır. AKP'nin bu dayatmasına karşı mutlaka 'hayır' demek zorundayız'' diyen Özyürek, ''İşi olan, vakti olmayan, size akıl soran arkadaşlarımıza da 'boş verin', 'sandığa gitme' diyelim. Hiçbir cezası yok'' şeklinde konuştu. Özyürek, iktidarın bütçe açığını kapatmak için zamların gündemde olduğunu savunarak, sigara, akaryakıt, su ve elektriğe zam yapılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kızı Kübra Gül'ün düğününe de değinen Özyürek, şunları kaydetti: ''Böylesine insanlarımızın kan ağladığı, müthiş bir acı çektiğimiz, milletçe yüreğimizin yandığı bir dönemde, Cumhurbaşkanı'nın böylesine görkemli bir törenle kızını evlendirmesi, gerçekten insanımızla, insanımızın acılarıyla, şehitlerimizin yakınlarıyla alay etmektir. Gidersiniz bir nikah kıyarsınız. Böylesine acılı günlerde herkes törenleri iptal eder.''

''İSTANBUL'U ALAN TÜRKİYE'Yİ DE KAZANIR''

 CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de CHP İl Örgütü olarak el ele ortaya koyacakları politikalarla, İstanbul'u ''AKP'nin rahatça at oynatabileceği bir yer olmaktan çıkaracaklarını'' iddia etti. Tekin, şunları kaydetti: ''AKP'nin yarattığı tahribatı giderebilmenin ve nihayetinde AKP Hükümeti'ni iktidardan uzaklaştırmanın yolu, belediyelerin geri alınarak yağma düzeninin dağıtılmasından geçmektedir. CHP İstanbul Örgütü bilmelidir ki İstanbul'u alan Türkiye'yi de kazanır.''

Bayramlaşmaya, CHP İstanbul milletvekilleri Sacid Yıldız, Abdullah Emre İleri, Esfender Korkmaz, Bihlun Tamaylıgil ve Mehmet Ali Özpolat ile il ve ilçe örgütlerinin üyeleri katıldı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:03

İLGİLİ HABERLER