Dünya
  • 2.7.2008 02:43

DÜNDAR: 'ERGENEKON ORTAYA ÇIKARILMAK BİR YANA GİZLENİR HALE GELDİ!..'

Habertürk’ün canlı yayınına telefonla katılan Can Dündar, Ankara’da Mustafa Balbay ile evlerinin çok yakın olduğunu ve haberi alır almaz hemen meslektaşının evine gittiğini söyledi.

Dündar, "Kendisinden önce bilgisayarı götürüldü. Hemen arkasından 4-5 sivil polis eşliğinde kendisi götürüldü. Ayak üstü konuştuk ve oradaki ayak üstü konuşmada da ’Biliyorsun bizim her şeyimiz ortalıkta’ dedi. Dolayısıyla ben Balbay’ın götürülen bilgisayarında örgütü çökertecek büyük bilgiler, dehşet sırlar olduğunu zannetmiyorum. Bizler öğrendiğimizi yazan insanlarız. Gazeteciler bilgiyi tehdit amaçlı ya da çeteleri gizlemek ya da çökertmek için kullanmazlar. Sonuçta haber olarak kullanırlar. Ben Balbay’ın da bunu yapan ve iyi yapan gazetecilerden birisi olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Ergenekon soruşturmasını değerlendiren Can Dündar, kuşkularını şu sözlerle ifade etti:

"Burada giderek sınır çizgileri muğlaklaşıyor. Kimin bu Ergenekon kapsamında gözaltına alındığı, kimin hükümete karşı eylemleri organize ettiği için siyaseten zararlı bulunduğunun sınır çizgileri karışıyor. Giderek alınanların hepsinin hükümete muhalif kişiler olması, burada asıl hedefin Ergenekon değil hükümet muhalifi çevreler olduğu izlenimi yaratıyor. Giderek toplumda buna daha fazla inanıldığını düşünüyorum. Ergenekon’un da bu çerçevede aslında ortaya çıkarılmak bir yana, gizlenir hale geldiğini düşünüyorum."



KAYNAK: TELEVİZYONGAZETESİ

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:11

İLGİLİ HABERLER