Gündem
  • 14.11.2004 20:17

ERDOĞAN: ''GÜÇ DENGELERİ BARIŞ İÇİN ÇALIŞMIYOR''

İSTANBUL - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şu anda Irak'ta bir dram yaşandığını belirterek, ''Güç dengeleri şu anda maalesef barış için çalışmıyor. Güç dengeleri sadece emperyal duyguları tahrik ediyor'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nca Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.
     Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, herkesin Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, bayramın bütün insanlığın barışına vesile olması temennisinde bulundu.
     İslam dünyasında bu yıl 2 farklılığın yaşandığını kaydeden Erdoğan, bunlardan birinin bayramın aynı günde kutlanmaması ve yaşanmaması olduğunu, diğerinin ise Irak'ta Ramazan ayı boyunca ve bayramda da susmayan bombalar olduğunu söyledi.
     Irak'ta şu anda onlarca, yüzlerce, belki de binlerce insanın öldüğünü dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:
     ''Böyle bir tablo içinde bizler hemen kenarında, sınırında Türkiye'de Ramazan Bayramı'nı kutluyoruz. Barışın küreselleşmesini isteyen dünya, barışın küreselleşmesini isteyen güçler buna ne denli katkıda bulunuyor, bunun da hesabını herhalde yapmaktadır. Eğer hesabı bugün yapılmazsa bir gün inanıyorum ki, insanlık bu hesabı gelip masanın üzerine koyacaktır. Çünkü insanlık burada bir dramı yaşıyor. Güç dengeleri şu anda maalesef barış için çalışmıyor. Güç dengeleri maalesef dünyada insanın huzuruna, mutluluğuna katkıda bulunmuyor. Güç dengeleri sadece emperyal duyguları tahrik ediyor. Biz Türkiye olarak, iktidarımız olarak, imkanlarımızı, gücümüzü güç dengelerinin bu anlayışından yana değil, siyaseti bütün inceliklerine, hassasiyetlerine varıncaya kadar değerlendirmek suretiyle geleceğin aydınlık, barışın egemen olduğu bir dünya için kullanacağız, yatırımlarımızı da bu istikamette yapmaya devam edeceğiz.'' Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:16

İLGİLİ HABERLER