Gündem
  • 14.11.2004 20:16

ARINÇ: ''TÜRKİYE'DE SİYASİ VE EKONOMİK İSTİKRAR VAR''

ANKARA - TBMM Başkanı Bülent Arınç, Türkiye'de hem siyasi, hem ekonomik istikrarın bulunduğunu, toplumsal barışın da yerli yerine oturduğunu söyledi.
     Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de Türkiye'de büyük gelişmelerin yaşandığına işaret ederek, ülkenin tekrar özgüvenini kazandığını belirtti.
     Arınç, Gül, Devlet Bakanları Beşir Atalay ve Ali Babacan, AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, AK Parti milletvekilleri ve belediye başkanları, AK Parti Genel Merkezi'nde, partililer ve vatandaşlarla bayramlaştı.
     Arınç, burada yaptığı konuşmada, güzel ve bereketli geçen Ramazan'ın ardından, tüm İslam aleminin bayramını kutladı. Arınç, bugünlerin, tüm insanlığa, saadet, huzur ve barış getirmesini diledi.
     TBMM'de 3 Kasım seçimlerinden bu yana üçüncü dönemin yaşadığına işaret eden Arınç, TBMM ve hükümetin, millet için önemli çalışmalar yaptığını dile getirdi. Geçmiş günlere bakıldığında, üzüntü, sıkıntı ve yoksullukların yaşandığını, toplumsal barışın bozulduğunu, geleceğe olan güveni kaybetmiş bir toplumun bulunduğunu anlatan Arınç, şunları kaydetti:
     ''70 milyon insanımızın, dalga dalga yayılan bu sıkıntılardan büyük bir üzüntü duyduğunu görüyoruz. Halkımız, 3 Kasım seçimlerinde önemli bir tercihte bulundu, çok büyük dersler verdi. Güçlü bir parlamento yapısını ortaya koydu. 7-8 parti arasından 2 partiyi seçerek, bir iktidar ve ana muhalefet partisiyle siyasi istikrarı temin etti. Bugün Türkiye'de hem siyasi istikrar var, hem ekonomik istikrar var, hem toplumsal barış yerli yerine oturmaya başladı. Bunun kararını veren halkımızdır, onun kararına saygı duyuyoruz.''
     Gül de konuşmasında, bayramın, Türkiye'ye huzur getirdiğini ifade ederek, diğer Müslümanların yaşadığı topraklara özellikle Irak ve Filistin'e de huzurun gelmesini diledi.
     AK Parti iktidarında ekonomik olarak Türkiye'nin krizlerden kurtulduğunu, halkın ümidinin tekrar yerine geldiğini kaydeden Gül, ülke dışındaki Türkler'in de başının dik olduğunu söyledi Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:16

İLGİLİ HABERLER