Spor
  • 29.3.2013 21:36

F.Bahçeliler Beşiktaş için ayaklandı

Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay’ın Beşiktaş’ın maçlarını Şükrü Saracoğlu’nda oynaması gerektiğini açıklamasına sarı-lacivertli taraftar gruplarından tepki geldi. Fenerbahçeliler Derneği kendi internet sitesinde yayınladıkları açıklama ile Beşiktaş’ı statlarında istemediklerini ifade etti.

FEDER’in açıklaması şöyle:

“Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Sayın Yüksel Günay’ın 29.03.2013 tarihinde bir ulusal gazetede yayınlanan röportajı ile ilgili görüşlerimizi, Fenerbahçeliler Derneği olarak taraftar derneği sıfatımızla Fenerbahçe ve Spor Kamuoyuna sunma zorunluluğu hissettik.

Fenerbahçe Spor Kulübü 106, hatta 114 yıllık (Black Stockings) bir Ulu Çınar’dır. Bu Çınar’ı oluşturan kök büyük tarihi, gövde Fenerbahçe Spor Kulübü ise ona hayat veren, besleyen, büyüten memba Fenerbahçe taraftarıdır. Taraftar olmadan Fenerbahçe olmaz. Bir taraftar derneği olarak Yüksek Divan Kurulu Başkanımızın “Taraftar karşı çıkıyormuş, zaten taraftar diye diye sporu mahvettik” ifadelerini içeren açıklamalarını büyük talihsizlik olarak değerlendiriyor, biran evvel düzeltilmesini diliyoruz.

Ayrıca; Beşiktaş Jimnastik Kulübü Futbol Takımı’nın 2013/2014 sezonunda maçlarını Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynama talebi de bizim açımızdan kabul edilemezdir. Stadımızın zemininin bu yükü kaldıramayacağının açık olması yanında; bu talebin kabul edilmesi, ‘3 Temmuz Darbesi’ne açıkça destek vermiş bir taraftar grubuna el verilmesi algısını oluşturacak, ayrıca futbolun rekabet özelliğine, derbi ruhuna aykırı olacaktır. Fenerbahçe taraftarını kendi stadında ‘deplasman seyircisi’ konumuna düşürecek böyle bir talebin -gerçekse eğer- Yönetim Kurulumuz tarafından reddedileceğine inancımız tamdır.

Fenerbahçe ve spor kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:45

İLGİLİ HABERLER