Spor
  • 29.3.2013 21:44

Wenger, Real Madrid - G.Saray maçına ne dedi

Real, Galatasaray karşısında ağır favori

Schalke ile oynanan rövanş maçı öncesi "Terim'in bir numarası daha olacak" diyen ve dediğinde haklı çıkan Arsene Wenger, çeyrek final eşleşmelerini yorumladı. Wenger'in söyleşisi aşağıda:

PSG-Barcelona çeyrek final maçı... Lionel Messi Fransız takım karşısında ne kadar baskın olacak?
Bu, sanki kadrosunda Messi olan bir İspanya Milli Takımı’nı nasıl yenebilirsiniz diye düşündürtüyor. Fransa’nın 1-0 İspanya üstünlüğü ile sonuçlanan Dünya Kupası eleme maçına benzer olacak. Topa sahip olan rakip takım olacak ve Paris ekibi kontrataklarla gol arayacak.

Ancak bence Barcelona şu an İspanya Milli Takımı’ndan daha yenilebilir bir takım. Arbeloa, Monreal ve Sergio Ramos, Fransa’ya karşı çok iyi oynadılar ve Barcelona’da bu isimler yok. Bu yüzden Barça’nın milli takıma oranla daha kırılgan olduğunu düşünüyorum.

Öte yandan Zlatan Ibrahimovic eski takımına karşı oynayacak. Neden Ibra’nın Barcelona dönemi bir başarısızlıktı?
Öncelikle o periyotta Barça’nın o mevkide oynayacak çok futbolcusu vardı. Çok fazla mücadele, şu nedenle asıl mücadeleyi öldürür: Oyuncunun kendine güvenini yerle bir eder.

Bu, ayrıca onun doğası ve her zamanki davranışları yüzünden olabilir mi?
Bilemiyorum... Bu doğa onun güçlü tarafı da olabilir. Gol atmadığında insanlar onu bu davranışlar nedeniyle eleştiriyor. Ama diğer yandan buna gol atmak için de ihtiyacı var. Ayrıca bu davranışı da performansıyla da hak ediyor. Bu futbolcu 8-9 kez farklı liglerde şampiyon oldu ve bunun şansla bir alakası yok. Bu, Şampiyonlar Ligi’ni kazanmaktan bile daha önemli.

Gittiği her yerde takımını kazanan yapıyor. Bu sene de geçerli.

Zlatan’ın PSG’nin kendi birlikteliğini bulmasına engel teşkil ettiğini düşünüyor musunuz? Fransa’da bu bir tartışma konusu.
Bunun mantıklı olduğunu sanmıyorum. Bir takımda en çok mücadele edenin takım birlikteliğini etkilemez. Paris’in gücünü yeni keşfeden genç bir takım olduğunu unutmayalım.

Peki, PSG Barcelona’yı eleyebilecek mi?
Başka bir açıdan bakalım: Eğer Celtic ve Milan bu sene Barcelona’yı yenebiliyorsa, PSG için de her şey muhtemeldir. Buradan ilham almalıyız zira onlar yenilmez değil.

Arsenal son 7-8 yılda Barça ile üç kez oynadı. Hâlâ en iyi teknik oyunculara sahipler ancak savunma güçlerinde azalma var. Bence PSG bu zayıflığı kullanabilecek hücum gücüne sahip.

Messi'ye özel önlem alınmalı mıdır? Size göre Messi’nin gol atmamasını sağlamak Paris için maçın anahtarı mıdır?
Muhtemelen, zira Barça’nın atığı gollerin dörtte üçünde o var. Ama aynı zamanda Messi’nin diğer oyuncular tarafından da beslenmesini önlemek önemli. Matuidi’ye burada büyük iş düşüyor. 3 gün önce benzer bir takımla karşılaşmamız büyük şans.

Diğer maç Juventus-Bayern. Arsenal Almanları çok zorlamıştı. Sizce Juventus’un şansı ne?
Dengeli bir maç olacağına şüphem yok. Juventus sağlam bir takım özellikle de savunmada. Kontralarla da başa çıkabiliyorlar. Bayern ise fiziksel bir makina. Her zaman çok yaratıcı olmayan ama çok etkili bir takım. Ribery formda oldukça Münih daha avantajlı diyebilirim.

Galatasaray, Real Madrid ile oynuyor. Türk ekibi son üç deplasman maçını kazandı, Real Madrid’e sorun çıkartabilecekler mi?
Evet, Galatasaray formda ama Madrid bu eşleşmede ağır favori konumda. İki takım arasında teknik düzen açısında çok büyük bir fark var.

Dahası, İspanyol ekip, Manchester United’ı elemesinin ardından daha da fazla kendine güvenli, her ne kadar biraz şansla geçmiş olsalar bile.

eurosport

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:45

İLGİLİ HABERLER