Gündem
  • 22.6.2023 11:01

Firari FETÖ'cüler Fransa'da miting yaptı.. kadınlar en önde

Firari FETÖ'cüler Fransa'da gösteri yaptı.. Göstericiler arasında kadınların çokluğu dikkat çekti.. Firari ünlü FEÖ'cüler mitinge katılarak kendilerine destek verdi..

Avrupa'nın göbeğinde FETÖ mitingi

FETÖ’cüler Fransa’nın Strasbourg şehrinde bulunan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önünde miting düzenledi. Yabancı siyasetçilerin desteklediği mitinge 2 bin KHK’lı da katıldı. Mitingde konuşan FETÖ’cü Enes Kanter, ‘İçerideki kardeşlerimizin sesini duyurmak için buradayız.’ dedi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Strasbourg Adalet Buluşması’nda çok sayıda FETÖ’cü, KHK’lı, yabancı siyasetçiler, gazeteciler ve FETÖ destekçileri bir araya geldi. Fransa’nın Strasbourg şehrinde bulunan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önünde miting düzenleyen FETÖ’cüler, cezaevindeki teröristlere özgürlük istedi. Miting sırasında görülen Hidayet Karaca davasında AİHM, hükümlü Karaca’yı aklayan bir karar verdi.

AİHM’e seslenen FETÖ’cüler, “Geciken adalet, adalet değildir”, “Ses ver AİHM” sloganlarını attılar. Türkiye’yi AİHM’e şikayet eden KHK’lılar, yüksek mahkemeye mektup verdi, KHK’ların hukuksuz olduğunu ileri sürdü, AİHM’nin Türkiye’ye müdahale etmesini talep ettiler.

FETÖ’cü Mehmet Baransu, terör hükümlüsü Selahattin Demirtaş, Soros’un Türkiye şubesi Osman Kavala için de özgürlük istenen miting sırasında FETÖ’nün Almanya merkezli kuruluşu Barışçıl Eylemler Platformu da Youtube’dan canlı yayın yaptı. Yayında firari FETÖ’cüler Erkam Tufan, Cevheri Güven, Tarık Toros, Bedrettin Uğur konuşarak destekte bulundu.

‘İÇERİDEKİ KARDEŞLERİMİZİ UNUTMADIK’

Mitingden önce konuşan Enes Kanter, cezaevindeki FETÖ’cülerin sesini duyurmak için toplantılarını söyledi. Kanter şu sözlerle Türkiye’yi hedef aldı:

“Benim Strazburg’a ilk gelişim. Arkadaşlara buradan selam göndereyim. Hepsi çok güzel karşıladı, Allah hepsinden razı olsun. Bu program benim için ve bizler için o kadar önemliydi ki ben kalktım New York’tan, Washington’dan buralara kadar geldim. Çünkü hem Türkiye’deki içerideki kardeşlerimizin hem de mağdur ve mazlum olan dışarıdaki kardeşlerimize moral olması için böyle bir program şarttı. Binlerce abimiz, ablamız ‘insan hakları’, ‘özgürlük’, ‘demokrasi’, ‘Türkiye diyecekler. Sadece AİHM’e değil bütün dünyaya mesaj verilir. Onun için çok heyecanlıyım. Hidayet abimiz olsun, ablalarımız, kardeşlerimiz olsun… İçeride yaklaşık 17 bin ablamız haksız bir şekilde duruyor. Buradan vereceğim en önemli mesaj: İçerideki kardeşlerimizi unutmadık. Onlar için sesimizi çıkarabildiğimiz kadar çıkarmaya çalışıyoruz. Günümün neredeyse 4-5 saatinde uyuyorum, kalanında onların sesi olmaya çalışıyorum.

“Türkiye İslam ile Batı arasında bir köprü rolü oynuyordu. Ama bu son 5-6 senede değişti. Bizim görevimiz, Türkiye’ye yeniden demokrasi, insan hakları ve özgürlüğü getirmek. Bu etkinliğin çok yayılacağını düşünüyoruz. Ben de Beyaz Saray’da çalışan arkadaşlarımla bu etkinliği paylaşıp yayılmasını sağlayacağım.”

KHK’LILARDAN AİHM’E MEKTUP

Terörle irtibatlı ve iltisaklı olduğu gerekçesiyle Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamudaki görevlerinden ihraç edilen yaklaşık 2 bin KHK'lı da mitinge geldi.

KHK’lılar yüksek mahkemeye taleplerini ortak bir mektupla iletti. Türkiye’yi şikayet eden KHK’lılar mektupta şu ifadelere yer verdi:

“Ülkedeki tüm muhalif gruplara yönelik insanlık dışı uygulamalar hız kesmeden devam etmektedir. Bu yaygın ve sistematik ihlaller, ilgili BM organları tarafından ‘insanlığa karşı suç’ olarak nitelendirilmiştir. Bir kez daha tekrar edecek olursak, 15 Temmuz’dan sonra kapatılan üç binden fazla eğitim kurumu, binlerce yasal dernek ve el konulan en az 32 milyar dolarlık özel varlık konusunda hiçbir ilerleme kaydedilmedi. On binlerce kadın, yaşlı, hasta ve altı yaş altı yüzlerce bebek hala siyasi nedenlerle cezaevlerinde tutulmaktadır. Artık neredeyse her gün onlarca insan içi boş suçlamalarla tutuklanmaya devam etmektedir. Sistematik olarak ağır insan hakları ihlallerine maruz kalan binlerce insanın ümidi ise, Türkiye üzerinde bağlayıcı kararlar alma yetkisine sahip olan Avrupa Konseyi ve AİHM’in hukuku işletmesidir. Söz konusu kurumların daha fazla gecikmeden bu insanlığa karşı suç teşkil eden eylemlere ilişkin hukuki pozisyonunu alması ve yükümlülüklerini derhal yerine getirmesi elzemdir. Bu zaman zarfında AİHM’den çıkan ve siyasi baskının mağdurları için bir nefes olan bazı kararlar için müteşekkiriz. Ancak Mahkeme’den beklentimiz, en kısa süre içinde, yarım milyondan fazla insanın sadece bir gazeteye abone olmak, bir bankada hesap sahibi olmak veya çocuklarını yasal olarak faaliyet gösteren okullara göndermek, dini bir sohbet grubuna katılmak veya bir mobil haberleşme uygulaması kullanmak gibi temel haklarını kullandıkları için zulme uğradıklarını görmezden gelmeyi bırakmasıdır.”

FİRARİ ÇETİNKAYA’NIN ANNESİ DE SAHNEDE

Mitinge 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tutuklanan askeri okul öğrencisi Taha Furkan Çetinkaya’nın annesi Melek Çetinkaya da katıldı.

Miting sahnesinde konuşan Melek Çetinkaya, “Cezaevinden çıkmış olanlar vardır. Burada olmanın, onlar adına adalet aramanın cezaevindeki kısık seslerin ne demek olduğunu gerçekten bilemeyebilirsiniz. Bugün, burada olmamız onlar için çok önemli.” dedi.

Taha Furkan Çetinkaya, Yargıtay kararıyla geçen yıl tahliye edildikten sonra yasa dışı yollarla yurt dışına firar etmişti. Çetinkaya’nın firar etmeden önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu makamında ziyaret etmişti.

AYDINLIK

 

Güncellenme Tarihi : 22.6.2023 11:15

İLGİLİ HABERLER