Gündem
  • 17.10.2007 10:02

FİREYE KARŞI AÇIK OTURUM... AKP'DE "GÜN BOYU MARKAJ"

Görüşme ve oylamanın da, parti içindeki "firelerin" dizginlenmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine açık yapılacağı öğrenildi. Erdoğan dün AKP grup çıkışında gazetecilerin soruları üzerine "açık oturum" yapılacağını açıkladı. Erdoğan'ın bu kararında, başta Doğu ve Güneydoğulu milletvekilleri olmak üzere, tezkereye ret oyu verecek isimler üzerinde baskı oluşturma amacının etkili olduğu yorumu yapıldı.
      Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de, firelerin önüne geçebilmek amacıyla dün Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden AKP milletvekillerine yemek verdi. Başkent Öğretmenevi’ndeki yemekte "birlik ve beraberlik" çağrısı yapan Çelik, tezkere oylamasında "evet" yönünde oy kullanılması telkininde bulundu. Yemeğe katılan bazı milletvekilleri ise “Bu tür yemekler sık sık düzenleniyor. Özel anlam çıkarmak doğru değil" diye konuştu.
      Ancak AKP yönetimi son gün çalışmalarını yoğunlaştırırken, Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan'dan sonra AKP Batman Milletvekili Ahmet İnal da operasyonun fayda getirmeyeceğini söyledi.
      Şırnak Milletvekili Abdullah Veli Seyda da halkın operasyon konusundaki görüşünün olumsuz olduğunu dile getirdi. Tezkerenin kabul edilebilmesi için oylamaya katılan milletvekillerinin yarısından bir fazlasının kabul oyu vermesi gerekiyor. 1 Mart tezkeresinde kabul oyları ret oylarından fazla olmasına rağmen, katılanların yarısından bir fazlası kadar kabul oyu çıkmamıştı.

 

(MİLLİYET)

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:01

İLGİLİ HABERLER