Gündem
  • 29.9.2004 00:26

FLAŞ GELİŞME... HSBC DÖRT BÜYÜK İLDE BOMBALANDI!..


İZMİR - İzmir'in Konak İlçesi Alsancak Semti'ndeki HSBC Bank şubesinin kapı girişine konulan ses bombası patladı.
Edinilen bilgiye göre, Alsancak Dr. Mustafa Bey Caddesi'ndeki HSBC Bank şubesinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Olay yerine gelen polis ekipleri, HSBC Bank Alsancak Şubesi'nin camının kırıldığını ve bahçe duvarının hasar gördüğünü tespit etti. Bankanın güvenlik görevlisi olduğu öğrenilen Hakan Mingan (31) ise ayağından hafif yaralandı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Bomba İmha uzmanları, bankanın giriş kapısının önüne konulan ses bombasının patladığını tespit etti. Görgü tanıkları, patlamadan kısa süre önce 40 yaşlarında ve mavi bisikletli bir kişinin banka şubesi önünden ayrıldığını öne sürdü. Olayın ardından alarma geçen polis ekipleri, eşkale uyan şüpheli kişiyi yakalamak için araştırma başlattı.

İSTANBUL - Kadıköy Sahrayi Cedid Mahallesi'ndeki HSBC Bank şubesinin bankamatiğine bırakılan bomba büyük bir gürültüyle patladı. Patlamada ilk belirlemelere göre can kaybı olmazken, maddi hasar meydana geldi.
Edinilen bilgiye göre, Sahrayi Cedid Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan HSBC Bank şubesinin bankamatiği önüne bırakılan bomba, saat 20.50 sıralarında büyük bir gürültüyle patladı. Çevrede büyük bir paniğin yaşanmasına neden olan patlamada ilk belirlemelere göre can kaybı olmadı. Patlamanın, ses bombası olabileceği belirtildi.
Polis olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

ANKARA - Ankara'da akşam saatlerinde meydana gelen patlamanın ardından polis hassas bölgelerde güvenlik önlemlerini arttırdı. Patlamaya ses bombasının sebep olduğu şüphesi ağır basarken, asıl hedefin aynı cadde üzerinde bulunan HSBC Bank olduğu ileri sürüldü.
Edinilen bilgiye göre, Türk-Amerikan Derneği ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlandırma ve Destekleme Genel Müdürlüğü binaları arasında saat 21.00 sıralarında meydana gelen patlamanın ardından, Ankara polisi hassas bölgelerdeki güvenlik önlemlerini arttırdı. Polis telsizlerinden, ekiplere kamu kurum ve kuruluşlardaki görevlilerin daha dikkatli olmaları konusunda uyarı yapılırken, bölge asayiş ekiplerinden de ring halinde sürekli kontrollere devam etmeleri istendi. Olay sırasında Türk-Amerikan Derneği binasında bulunan öğrenciler, patlamanın ardından hemen dışarı çıktıklarını ve binanın şiddetli bir biçimde sallandığını söyledi. Asıl hedefin, patlamanın olduğu yere yaklaşık 100 metre uzaklıkta bulunan HSBC Bank olduğu ve patlamaya da ses bombasının yol açtığı ileri sürüldü. Olay Yeri İnceleme ve Parmak İzi Tespit Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, dernek binasında incelemelerde bulundu. Patlamada ölen ya da yaralanan olmazken, her iki binanın ve olay yerinde bulunan bir otomobilin camları kırıldı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Çevrede bulunan binaların güvenlik görevlileri konuyla ilgili sorgulanırken, emniyetten herhangi resmi bir açıklama yapılmadı.

ADANA - Adana'da HSBC Bank'a konulan bomba patladı. Patlamada ölen yada yaralanan olmazken, çevredeki binaların camları kırıldı.
Edinilen bilgiye göre, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan HSBC Bank'ın Kurtuluş Mahallesi 21 Sokak tarafına bakan penceresine konan bomba saat 21.00 sıralarında patladı. Patlamanın etkisiyle çevredeki binaların camları kırılırken, ölen ya da yaralanan olmadı. Adana Emniyet Müdürü Mehmet Cebe olay yerine gelerek incelemelerde bulunurken, çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Patlamanın ardından ABD Konsolosluğu ve diğer bankalarda güvenlik önlemi arttırıldı.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:59

İLGİLİ HABERLER