Spor
  • 16.6.2010 01:11

G.SARAY LYON'UN YILDIZININ PEŞİNDE!..

(Kadir Çetinçalı / DHA) -- Galatasaray, futbol şubesindeki yeniden yapılanma çalkantılarını bir yana bırakıp, yeniden dış transferde atağa geçmek için çalışmalarını hızlandırdı.

Yönetici Haldun Üstünel'in geriye çekilmesinin ardından transferde bir numaralı yetkili konumuna gelen sportif direktör Adnan Sezgin iki önemli oyuncunun transferi için temaslarını sürdürüyor.

Sezgin'in gündeminde Schalke ile sözleşmesi sona eren golcü Kevin Kuranyi diğeri ise Lyon'un İsveçli ön liberosu Kim Kallström.

Sezgin'in, Kuranyi'nin menaceri Roger Wittman aracılığıyla bu transferi gerçekleştirmek için görüşmelerini hızlandırdığı öğrenildi.

Galatasaray'dan sorunlu bir şekilde ayrılan Lincon'un da menajeri olan Witman ile Sezgin'in ilişkilerinin olumlu olması bu transferin gerçekleşme şansını artırdığı dile getirildi.

Schalke ile sözleşmesi 30 Haziran'da sona erecek olan Kuranyi'nin daha Rusya birinci lig ekibi Dinamo Moskova ile prensipte anlaştığı belirtilmişti. Sezgin'in bu oyuncuyu Galatasaray'a gelmeye ikna edip edemeyeceği merak konusu.

Sercan da gündemde

Bursasporlu Sercan'ın transferi için yeşil-beyazlı kulüple görüşmelerini sürdüren sarı kırmızılılar, Sercan'ın transferi gerçekleşirse Kuranyi'den vazgeçecek.

Bursaspor'un Sercan'ın transferi için istedikleri yüksek bonservis bedelinde indirim yapmaması halinde sarı kırmızılı kulüp bütün gücüyle Kuranyi'nin transferi için girişimlerini sürdürecek.

Sarı-kırmızılı kulübün öncelikli transfer hedeflerinden biri de Lyon'ın İsveçli ön liberosu Kallström.

Adnan Sezgin'in Kallström'ün transferi için menajeri Roger Ljung ile görüşmelerini sürdürdüğü belirlendi. Ljung'u 1993 yılında Galatasaray'a transfer eden ikilinin başkan Adnan Polat ile Adnan Sezgin olması, Kallström'ün transferinin gerçekleşme şansını artırıyor.

Galatasaray'dan geçen sezonun ortasında ayrılan Tobias Linderoth'un da menajeri olan Ljung, sarı-kırmızılı kulübün iki yıl sakat olduğu halde Linderoth'a gösterdiği olumlu yaklaşımdan fazlasıyla etkilenmiş durumda.

Kallström'ü Galatasaray'a gelmeye sıcak baktığı, belirtiliyor ancak oyuncunun bonservis bedeli için kulübü Lyon ile görüşmeler sürüyor ve henüz bir anlaşma sağlanmış değil.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:54

İLGİLİ HABERLER