Spor
  • 16.6.2010 02:13

İŞTE DAUM'U TEHDİT KONUŞMASI!..

FENERBAHÇE’de, yönetim kurulu ile Christoph Daum arasında ciddi bir soğuk savaş yaşanıyor. Alman teknik direktörün sözleşmesinde yer alan ‘tek taraflı feshedilirse 8 milyon 400 bin Euro almaya hak kazanır’ maddesi, iki tarafı birbirine düşürdü. Fenerbahçe yönetimi bu parayı ödemeden Daum’dan kurtulmanın yollarını ararken, Alman hoca da boş durmuyor. O da kurnazca bir taktik izleyerek, tazminatı son kuruşuna kadar almayı planlıyor. Şimdi gelin, neden böyle yazdığımızı detaylı biçimde anlatalım...

Taraftarı zaptedemeyiz

Christoph Daum, Fanatik gazetesinde dün yer alan açıklamasında, “Fenerbahçeli bir yönetici beni tehdit etti. Yeni sezonda kalmaya direnirsen, ailen ve senin için iyi olmaz” dedi. Gündeme bomba gibi düşen bu iddiayı araştıran Hürriyet, Daum’un ismini açıklamadığı bu yöneticinin Murat Özaydınlı olduğunu ortaya çıkardı. Yine ismi bizde saklı bir Fenerbahçe yöneticisi, Özaydınlı ile Daum arasında geçen konuşmayı şöyle anlattı:
- Özaydınlı: Şampiyonluğun gitmesinin ardından burada can güvenliğini sağlayamayız.
- Daum: Ne demek istiyorsunuz?
- Özaydınlı: Bu taraftarı zaptedemeyiz. Başına bir şey gelme ihtimaline karşın can güvenliğini koruyamayabiliriz.
Fenerbahçe Asbaşkanı Murat Özaydınlı’nın bu şekilde konuşmasının sebebi gayet basit; Christoph Daum kendi rızasıyla görevi bırakıp istifa edecek, böylelikle de Fenerbahçe 8.4 milyon Euro tazminat ödemekten kurtulacak.

Son kuruşuna kadar...

Diğer taraftan Daum’un, Özaydınlı ile aralarında geçen bu konuşmayı basına sızdırmasının nedeni de o tazminatı son kuruşuna kadar almak. Alman hoca, böylelikle Fenerbahçe yönetiminin kendisinden tamamen soğumasını sağlayarak sözleşmesini tek taraflı feshettirecek ve 8.4 milyon Euro tazminata hak kazanacak.
Daum aynı taktiği şampiyonluğu yine son maçta kaptırdığı 2005-2006 sezonunun sonunda da uygulamıştı. Kaybedilen şampiyonluğa rağmen Daum’un göreve devam etmesi gündeme gelmiş, ancak Alman hoca 16 Mayıs 2006 tarihli Fanatik gazetesine verdiği röportajda Fenerbahçe yönetimini yerden yere vuran açıklamalar yapınca, ipler tamamen kopmuştu. Özellikle başkan Aziz Yıldırım’ı hedef alan sözlerinden dolayı Daum’un sözleşmesi feshedilmişti.

Hukukçu görüşü / Avukat Erem Yücel
Tehdit olarak algılanabilir

BİR kulüp yöneticisinin en başta gelen görevi, teknik direktörlerin ve futbolcuların can güvenliğini sağlamaktır. Sayın Murat Özaydınlı’nın söylediği ileri sürülen “Taraftarı zaptedemeyiz” sözü bu anlamda kabul edilebilir bir şey değil. Sporda Şiddeti Önleme Yasası’nda da bu husus açıkça belirtilmektedir. Bu, öyle bir konuşma olmuş ki, tehdit olarak algılanması pekala mümkündür.

Hepsiyle kötü ayrıldı

AZİZ Yıldırım, F.Bahçe Başkanlığı’na seçildiği 1998 yılından bu yana 12 teknik direktörle çalıştı ve hemen hepsiyle sorunlu ayrıldı.
Joachim Löw (1998-1999): İyi bir takım kurmasına rağmen bir sezon görev yapabildi.
Zdenek Zeman (1999-200): 6. haftada geldi, Pendik faciasının ardından 15. haftada gönderildi.
Mustafa Denizli (2000-2002): İlk yılında şampiyon yaptı ancak ikinci sezonu tamamlayamadı.
Werner Lorant (2001-2003): 6-0’lık G.Saray zaferini yaşatmasına karşın bir sezon çalışabildi.
Zico (2006-2008): Taraftarın kalbini kazanmasına rağmen şampiyonluğu kaçırdı diye gönderildi.
Luis Aragones (2008-2009): Hayal kırıklığı yarattı. 7 milyon Euro tazminat alıp gitti.

TARİH: 16 MAYIS 2006

- F.Bahçe ben geldikten sonra şampiyonluklar yaşadı ama artık yoruldum, çalışmak istemiyorum.
- İlk yıl şampiyon olunca her şey güzeldi ama sonra herkes bana sırtını döndü.
- Başkan Aziz Yıldırım’ın etrafında casuslar var.
- Başkan yüzünden herkes Fener’e düşman oldu.
- Anelka F.Bahçe’ye ne verdi ki?
- Yönetimde Şampiyonlar Ligi’nde finalden söz ediliyor; bu yapıyla hedefe nasıl ulaşırsınız. Şaka gibi! İnanılır gibi değil.
- Bazı futbolcular bana rağmen transfer edildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:54

İLGİLİ HABERLER