Gündem
  • 17.10.2007 13:15

GÜL'ÜN JET ONAYI CHP'Yİ KIZDIRDI: ÇANKAYA NOTERİ'DEN DE ÖTE

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Mecliste basın toplantısı düzenleyerek, “Bu acele davranış acaba Sayın Cumhurbaşkanı’nın kendi koltuğunu sağlamlaştırma telaşından mı kaynaklanmaktadırö diye sordu.
      Kılıçdaroğlu, referandum oylaması devam ederken, oyunun kuralının değiştirildiğini ve bir “hukuk garabeti" yaşandığını vurguladı. Kılıçdaroğlu, Gül’ün, anayasa değişikliğini onaylamak yerine Meclise iade etmesi gerektiğini söyledi.
      Kılıçdaroğlu, “Yüksek Seçim Kurulu bu referandumu ertelerse bu hukuk garabetinin altına, telaş içinde gece yarısı imza atan Sayın Cumhurbaşkanı halkın karşısına hangi gerekçeyle ve nasıl çıkacaktır" dedi.
     
     “ÇANKAYA NOTERİ"

      Kılaçdaroğlu, Cumhurbaşkanı için zaman zaman “Çankaya noteri" eleştirisinin yapıldığını ancak bunun doğru bir benzetme olmadığını belirtti.
      Kılıçdaroğlu,şunları söyledi:
      “Onuruyla görev yapan, görevini yaparken kılı kırk yaran noterlere haksızlık yapılmaktadır. Sayın Abdullah Gül, bunun ötesinde bir görev üstlenmiş görünmektedir. Kendi koltuğunu sağlamlaştırmayı hukuk devletine tercih eden bir anlayış, Türkiye’de hukukun en üst makamlarca çiğnendiğinin en somut örneğini oluşturur." Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi’ne başvurmaya yönelik soruyu ise "şu anda hukukçularımız değerlendiriyor" diye yanıtladı.

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:00

İLGİLİ HABERLER