Dünya
  • 24.12.2006 17:28

HAMAS'TAN OLMERT-ABBAS GÖRÜŞMESİNE İLGİNÇ DEĞERLENDİRME: FİLM!

GAZZE - Filistin Yönetimi Lideri Mahmud Abbas ile İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in dün yaptığı görüşmeyi Hamas "film" olarak nitelendirdi.


Bugün Gazze'de bir basın toplantısı düzenleyen Başbakanlık Siyasi İşler Danışmanı Ahmed Yousef, Abbas Olmert görüşmesini değerlendirdi. Yousef, "Görüşmeler farklı, realite çok farklı; bu sadece bir film. İsrail devamlı söz veriyor; ama tekrar eskiye dönülüyor. Abbas Olmert görüşmesi, gerçekten uzak bir filmdir" dedi.


Filistin Quarter'de yaptığı basın toplantısında ABD'li Demokratların kendileriyle kontak kurmaya çalıştığına dikkat çeken Yousef, "Şimdiki ABD hükümeti ile görüşmemiz söz konusu değil; fakat yakın gelecek için Demokratlar Hamas ile diyalog kurmanın yollarını arıyor. Hamas terörist örgütler listesinde olduğu için korkuları var. AB'den de girişimler var. AB, Hamas'ın terörist olmadığını görünce uyguladıkları ambargodan utandı. Artık Hamas'ı anlıyor ve seçimle geldiğini görüyorlar. Bazı Avrupalılar Şam'a gidiyorlar ve bizimle irtibat kurma yollarına bakıyor" şeklinde konuştu.


Yousef, ayrıca gelecekte ilişkileri arttırmak ve güçlendirmek için düzenlemeler yapacaklarını belirterek, Filistin'in iç durumunun da daha iyiye gittiğini vurguladı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:22

İLGİLİ HABERLER