Dünya
  • 31.1.2007 10:19

HOLLYWOOD'U EKMEK KAPISI YAPABİLİRİZ

1997'de çektiği Hundai reklâmıyla dikkat çeken Avustralyalı reklâm yönetmeni Emin, Türkiye'de Mevlana filmi çekmek için hazırlık yapıyor. Emin'e göre Doğu Batı'ya 'tılsım ve iksir' ihraç etmeli.

2007 yılının BM tarafından Mevlana yılı ilan edilmesi nedeniyle Ömer Lütfi Mete'nin senaryosunu yazdığı bir Mevlana filmi çekmek için Türkiye'ye gelen Avustralyalı sinemacı, BSF Akademi Gazetecilik ve TV Okulu Genel Koordinatörü Yusuf Kaplan'ın yönettiği söyleşide sinemaseverlerle buluştu.

Kerkük kökenli Avustralyalı reklâm yönetmeni Yaşar M. Emin, Bilim Sanat ve Felsefe Akademisi'nde (BSF) katıldığı söyleşide Batılıların Doğudaki iksir ve tılsım gibi olgularla birlikte pek çok şeyi merak ettiklerini ve Doğulu sinemacıların filmlerinde bu malzemeyi kullanıp onlara konsept satmaları gerektiğine dikkat çekti.

PROMOSYON STRATEJİSİ ŞART

1997 yılında çektiği Hundai reklâmında özel efektlerle suyun üzerinde yürüttüğü araba ile dünyaca ünlü otoritelerin övgüsünü alan yönetmen, konuşmasında "Piri Reis dünya haritasını uydular olmadan nasıl çizdi, Mimar Sinan, yaptığı caminin kubbesini nasıl yerleştirdi gibi konular Batıya hala inanılmaz geliyor” dedi. Emin, Türk film endüstrisi hakkında, “Bilinmeyen bir son için kimse milyarlar harcamak istemiyor. Burada sadece filmin gişesinden gelir bekleniyor, oysa başka promosyonlardan kat kat fazla gelir elde edilir. Promosyon stratejileri için uzman ekipler oluşturmak lazım” dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:27

İLGİLİ HABERLER