Dünya
  • 31.1.2007 09:54

İŞTE DUBLÖR KULLANAN ÜNLÜ LİDERLER

Hitler ve Stalin gibi diktatörler suikast korkusuyla dublör kullanmış. Roma İmparatoru Aetius da suikast ihtimaline karşı dublör kullananlar arasında yer alıyor.

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in dublörünün asıldığı yönündeki söylentileri gündemi meşgul ederken, geçmişte bazı diktatör ve liderlerin de suikasta uğrama korkusuyla dublörlü önlem aldığı biliniyor. Alman diktatör Hitler'in dublör kullanması sinema filmlerine bile konu olurken, İspanyol diktatör Franko'nun da muhalifleri tarafından öldürülme korkusu nedeniyle dublör kullandığı biliniyor. Dağılan SSCB'nin eski liderlerinden Stalin de dublör kullananlar arasında bulunuyordu. Stalin bir yere gideceği zaman aynı arabadan 2-3 tane hazırlanıyor ve benzerleri de bu araçlara biniyordu.

İngiltere'nin ünlü devlet adamı Winston Churchill'in de Alman ajanlarının suikast ihtimallerine karşı dublör kullanıyordu. Tarihte ilk dublör kullanan ise ünlü Roma İmparatoru Aetius. Roma'daki muhaliflerinin suikast girişiminden korkan Aetius'un, ayrıca dış düşmanları Godlar ve Hunlar'ın yapacağı saldırılar nedeniyle dublör kullandığı, tarihi kaynaklarda yer alıyor.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:27

İLGİLİ HABERLER