Medya
  • 3.6.2008 00:23

HÜRRİYET : TAYT KAVGASI !. ZAMAN : PARK KAVGASI !..

 Bazı ulusal ve yerel basın organlarında ''milli kürekçilere tayt dayağı'' başlığıyla haberler yer aldığını kaydeden Atak, şunları söyledi:

''Sapanca ilçesi Kırkpınar beldesinde 3 gün süren kürek yarışmaları yapılmış ve yarışmalar başarıyla sonuçlandırılmıştır. Bu yarışmalara 24 kafile katılmış ve bu kafilede 240 sporcu yer almıştır. Bunların hepsi de Sapanca'da ikamet etmişlerdir. 31 Mayıs akşamı Ankara Üniversitesi'nin sporcu kafilesinin başkanı karakolumuza müracaat ederek, lise bahçesinde park halinde bulunan araçlarının lastiklerinin indirildiğini ve sporcularına bazı gençler tarafından hakaret ve darp edildiğini beyan etmesi üzerine, ekiplerimiz süratle olay yerine intikal etmiştir. Ankara Üniversitesi'ne bağlı kürek takımından bir öğrencinin yaralandığı görülmüş ve Toyota Hastanesi'ne sevk edilmiştir.''

''İLİMİZİ FARKLI GÖSTERMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR''

Olayda yaralanan genç sporcunun tedavi edildikten sonra taburcu edildiğini belirten Atak, araştırmalar sonucunda olaya karışan 5 kişinin yakalandığını bildirdi.

Olayın iddia edildiği gibi tayt nedeniyle çıkmadığını ifade eden Atak, sözlerine şöyle devam etti:

''Usulsüz bir şekilde park parası istenmesi nedeniyle tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle karşılıklı darp vakası olmuş. Olay tamamen usulsüz park parası istenmesinden kaynaklanan bir olaydır. Bunu başka yöne çekmek, ilimizi farklı göstermek mümkün değildir. Sapanca'da 5 yıldır kürek yarışmaları yapılmaktadır ve en ufak bir şey de olmamıştır'' diye konuştu.

Atak, kafile başkanı Ankara Üniversitesi Su Sporları Öğrenci Eğitim Merkezi Başkanı Prof. Dr Yılmaz Akça ve sporcuların basın mensuplarına farklı beyanlarda bulunduklarını kaydetti.

Sapanca'nın turizm bölgesi olduğunu belirten Atak, ''İlçemizi ve ilimizi farklı göstermenin hiçbir faydası yoktur. Tamamen usulsüz park parası almak ve lastiklerinin inmesinden kaynaklanan hakaret olayıdır. Bunu başka yöne çekmek ilimize ve ilçemize zarar verir. Kimsenin ilimizi ve Sapanca'yı farklı göstermeye hakkı yoktur. Sakarya turizmi, tarımı ve sanayisiyle ülkemizin yıldızı parlayan bir ilidir. Burada hizmet etmekten gurur duyuyoruz'' diye konuştu.

İşte çarpıtma haberler

Türkiye Büyükler Kürek Şampiyonası'na katılan Ankara Üniversitesi Kürek Takımı'nın sporcularının Sapanca'da darp edilmesi olayının 'tayt, şort giymeleri sebebiyle' değil usulsüz park parası talebinden kaynaklandığı ortaya çıktı. Ancak bir kısım medya haberi "Tayt, şort kavgası' diye verdi.

Posta Gazetesi

"Allahsız deyip vurdular"

Sapanca'da şortla geziyorlar diye saldırıya uğrayan Ankara Üniversitesi Kürek Takımının Kafile Başkanı Prof.Dr. yılmaz Akça "Saldırganlar "Burada şortla gezemezsiniz Allahsızlar" diye bağırarak vurdular" dedi.

Hürriyet Gazetesi

"Allahsızlar" deyip sopayla saldırdılar "

Ankara Üniversitesi Kürek Takımının Kafile Başkanı Prof.Dr. Yılmaz Akça"Burada şortla gezemezsiniz Allahsızlar diye saldırdılar"

Milliyet gazetesi

"Şort mu park mı"

Prof.Dr. Yılmaz Akça"Burada şortla gezemezsiniz Allahsızlar" diye bağırıp sopalarla saldırdılar.

Zaman

BU DA HÜRRİYET'İN HABERİ

Sapanca Gölü'nün Kırkpınar Beldesi Parkuru'nda gerçekleştirilen Büyükler Türkiye Kürek Şampiyonası'na katılan ve hepsi de öğrenci olan Ankara Üniversitesi Kürek Takımı, dün gece Sapanca'da gerçekleştirilen saldırıda bazı sporcuların yaralanması nedeniyle yarışlardan çekildi. Kafile Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Akça, saldırganların kendilerine "Burada şortla gezemezsiniz Allahsızlar" diye bağırarak saldırdıklarını iddia etti. Ancak bazı görgü tanıkları ve yetkililer, kavganın otopark yüzünden çıktığını ve daha sonra büyüdüğünü öne sürdü.

VALİLİK: OLAYIN NEDENİ PARK KAVGASI

Sakarya Valiliği, Sapanca Kırkpınar'da süren Türkiye Büyükler Kürek Şampiyonası'na katılan Ankara Üniversitesi Kürek takımının İlçede tartaklanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada olayların ‘park kavgası'ndan çıktığını bildirdi. Açıklamada şöyle denildi:

"31 Mayıs 2008 cumartesi akşam saat 19.40 sıralarında Sapanca İlçesi'nde 1 başkan, 1 antrenör ve 8 sporcudan oluşan Ankara üniversitesi Kürek Takımı sporcu kafilesi, yemek ve istirahat ihtiyaçları için Sapanca Öğretmenevi önüne geldikleri esnada, kendilerine yaşları küçük şahıslar tarafından usulsüz park parası talebinde bulunulmuştur. Bu talebin yerine getirilmemesinden dolayı, olay yerinden ayrılan müştekilerin araçlarının lastik havalarının şüpheliler tarafından indirildiği, tekrar olay yerine gelip bu durumu gören müştekilerle, şüpheliler arasında ağız münakaşasının oluştuğu, münakaşanın karşılıklı darp olayına dönüştüğü, bunun üzerine şüphelilerin olay yerinden kaçtığı, müştekilerin müracaat amacıyla karakola intikal ettikleri, müştekilerden birisinin hayati tehlike arz etmeyecek şekilde raporunun olduğu, diğer müştekilerde herhangi bir darp, cebir ve şiddet izinin bulunmadığı, olayla ilgili yapılan araştırma neticesinde yakalanan 5 şüphelinin alkolsüz olduğu, şüphelilerden birisinin 5 gün, diğerinin 2 gün iş ve gücüne mani olacak şekilde raporunun olduğu anlaşılmıştır. Olaya karışan şüphelilerin 4'ünün yaşlarının küçük olması nedeniyle 2 Haziran günü Cumhuriyet Savcılığına çıkarılmak üzere savcının talimatıyla serbest bırakılmalarına karar verilmiştir. Yukarıda belirtildiği gibi olay basit bir tartışma neticesi gelişen ferdi bir olay olup, bölge insanını da son derece üzmüştür. Bölgedeki yarışmalar huzur ve güven ortamında normal seyrinde neticelenmiştir."

ÖNCE MİNİBİSÜN LASTİKLERİ ŞİŞLENDİ  

Aralarında olimpiyatlarda yarışacak iki Milli Takım sporcusunun da bulunduğu kafilenin başkanlığını yapan Prof. Dr. Yılmaz Akça, olayın çok üzücü olduğunu belirtti. Prof. Akça, kafiledeki tüm sporcuların aynı zamanda üniversite öğrencisi olduğunu belirterek olayları şöyle anlattı:

"Biz her sene buraya geliriz. Burada her ay yarış vardır. Biz hepsine katılmaya çalışıyoruz. Aynı yerde kalırız, aynı yerde yemek yeriz. Akşam sekiz sıralarında minibüsü parkettik. Daha önce çocuklara lafatmışlar. Yemekten sonra çıktığımızda minibüsün dört lastiğinin de şişlendiğini gördük. Ben çocuklara, polis alıp geleceğimi söyledi. O anda toplanan birkaz kişi bize, 'Burada şortla gezemezsiniz Allahsızlar' diye saldırdılar. Ellerinde sopa olanlar da vardı. Biz şaşkınlık içindeydik. Çok garip bir durum. Biz spor yapıyoruz. Türkiye'de şortla gezemiyecek miyiz? Tayt da değil, şort, Taytı kürek çekerken giyeriz. Sporcunun kıyafeti budur. Sapanca gibi bir yerde 'Allahsızlar' diye saldırmaları çok garip"

BÜYÜKLER VARKEN KÜÇÜKLER GÖZALTINA ALINDI

Prof. Dr. Yılmaz Akça, olayın ardından polisin devreye girdiğini ve kendilerine saldıranların kimliğini belirlemek için çevredeki esnafa sorduğunu, ancak hiçbirinin saldırganların kimliği ile bilgi vermediğini de belirterek, "Daha sonra okulun güvenlik kamerasına tüm olayların kaydedilmiş olabileceğini düşündük. Polis kameradaki görüntüleri aldı. Minibüsün şişlenmesinden saldıranlara kadar her şey kaydedilmişti. Ancak gözaltına alınan 5 kişi de 18 yaşından küçük. Saldıranlar arasında 20-25 yaşında büyükler vardı. Onlar nerede?" dedi.

Prof. Dr. Akça, sporcularının yaralanması nedeniyle bugünkü final yarışlarından çekilmek zourna olduklarını belirterek, "Yarışlara karılmıyoruz. Çükü benim çocuklarım yaralı. Aralarında olimpiylatlara hazırlanan iki milli sporcum da var. Herkes yarışırken biz toplandık gidiyoruz" diye konuştu.

BAŞINA DİKİŞ ATILDI

Akşamki saldırına başının arkasına sopayla vurulan ve kaldırıldığı hastanede 3 dikiş atılan, ayrıca travza geçirebileceği düşüncesiyle bir süre hastanede müşehane altında tutulan milli sporcu Sait Alican Çiftçi ise, "Bize önce tayt gidiyorsunuz diye laf attılar. Yemek çıkışı arabanın lastiklerini şişlemişler. Sonra saldırdılar. Benim kafama birşeyle vurdular. Sanırım bayılmışım. Hem yaşadığımız bu olay hem yarışların bugünkü bölümüne katılamamak hepimizi üzdü" dedi.

FEDERASYON BAŞKANI ÜZGÜN

Kürek Federasyonu Başkanı Remzi Tan da, olayın üzücü ve düşündürücü olduğunu belirterek, "Sapanca gibi turizme açılmış bir yerde böyle bir olayın yaşanması çok üzücü ve düşündürücü. İlgililerin sanıyorum gerekeni yapıyor. Böylesine güzel bir organizasyonda böyle bir olayın yaşanması bizi çok üzdü" diye konuştu.

BAŞKAN, "MÜNFERİT BİR OLAY"

Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, kendisinin özür dilemek için kafilenin yanına gittiğini, Vali ve Emniyet Müdürü'nün yanında kafile başkanı ve sporcularla konuştuğunu belirterek, "Bize öyle anlatmadılar. Anlaşıldığı kadarıyla bu iki gencin yaptığı bir olay. Münferit bir olay. Biz Sapanca'da turizm canlansın diye uğraşoyoru. Bu olay tüm sapanca'ya maledilmemeli" dedi.

KAYMAKAM NE DİYOR?

Sapanca Kaymakamı Mehmet Ceylan ise "Sapancada böyle bir şey olamaz. Burası turistik bir yer. Bugüne kadar da böyle bir olay olmadı." derken, dünkü olayın aslında  Dünkü olayların bir gün önceden park parası yüzünden çıkan tartışmadan kaynaklanrdığını öğrendiğini söyledi. Kaymakam Ceylan, "Aralarında dün akşam da tartışma çıkmış ve olayla gelişmiş. Aracın lastiklerini de şişlememişler, indirmişler. Olaylar adli yönden araştırılıyor. Olaylara karışanların tamamının kimlikleri tesbit ediliyor. Sapanca turizim bir yer. Bugüne kadar sapanca'da herkes nasıl turistik bir bölgede geziyorsa öyle gezmeye devam edecek." diye konuştu

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 11:49

İLGİLİ HABERLER