Spor
  • 25.6.2012 15:26

İçişleri Bakanlığı'ndan Bursaspor'a tazminat şoku!..

İçişleri Bakanlığı geçen sene oynanan Bursaspor - Beşiktaş maçı ile ilgili yeşil beyazlı kulübe tazminat davası açtı.

BURSA (İHA) - İçişleri Bakanlığı, Bursaspor-Beşiktaş karşılaşması öncesi çıkan olaylarla alakalı aralarında Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'nın da bulunduğu toplam 42 kişi hakkında tazminat davası açtı.
Edinilen bilgiye göre, İçişleri Bakanlığı, geçen yıl mayıs ayındaki Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesi yaşanan olaylarla alakalı olarak haklarında ağır ceza mahkemesinde dava açılan ve aralarında Bursaspor Kulübü Başkanı, eski genel müdürü, avukatı ile tribün lideri ve taraftarların da bulunduğu 42 kişi hakkında, meydana gelen zararın tazmini için tazminat davası açtı. Çıkan olaylarda Hazine'nin toplam 16 bin 38 lira 84 kuruş zararırın olduğunu ifade eden bakanlık, bu paranın kanuni faizleriyle davalılardan tahsilini talep etti. Tazminat davasının görülmesine önümüzdeki günlerde 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde başlanacak.
Bu arada, 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "halkın bir kısmını bir kısmına karşı silahlandırarak öldürmeye tahrik, halk arasında korku ve panik oluşturarak tehdit etmek" suçundan ceza davası bulunan 42 kişinin yargılanması sürüyor.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 17:07

İLGİLİ HABERLER