Gündem
  • 28.11.2023 11:17

İsrail Şifa Hastanesi'nde Filistinlilerin cesetlerini çaldı

İsrail ordusu Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde cesetleri çaldı, hastaları tutukladı: 

Gazze'deki El Şifa Hastanesi'ndeki doktorlar ve yaralılar Cumartesi günü yaptıkları açıklamada, İsrail ordusunun sağlık kompleksini kuşatması sırasında sağlık personeline saldırdığını, hastaları tutukladığını ve cesetleri çaldığını söyledi.

El Şifa'da görevli doktor Muataz Harara, Anadolu'ya yaptığı açıklamada, "İsrail ordusu hastane binalarına baskın düzenledi, tıbbi malzemeleri imha etti ve elektriği kesti" dedi. “Ordu geri çekildikten sonra elektrik jeneratörlerini havaya uçurdu.”

"Acil serviste acil tıbbi bakıma ihtiyaç duydukları için güney Gazze Şeridi'ndeki hastanelere tahliye edilmesi gereken 40 hasta var" diye ekledi.

Hastanedeki diğer doktor Mustafa Sukeik ise Anadolu'ya şunları söyledi: “Ordu Şifa'yı kuşattı ve hareketi kısıtladı. İletişimimiz kesildi ve yiyecek bulmakta zorlandık.”

"Ordu kompleksin binalarını denetledi ve benden hastaları solunum ünitesinden tesisin başka bir yerine taşımamı istedi" diye ekledi.

Yaralı Filistinli İbrahim Zakaria, Anadolu'ya şunları söyledi: “Acil tıbbi takibe ihtiyacım var; İsrail ordusu bizi birkaç gün hastanede kuşattı.”

Hastaneden derhal tahliye edilmemi ve sağlık durumumun kontrol altına alınmasını talep ediyorum” diye konuştu.

Ayrıca şunları söyledi: “Benimle birlikte eşim ve çocuklarım da kuşatıldı, iletişim kesildi; Annemle babamın ve kız kardeşlerimin kaderini bilmem gerekiyor.”

İsrail ordusu, hastaneyi 10 gün boyunca işgal ederek hastaları, yaralıları, doktorları, sağlık görevlilerini, diğer personeli ve artan saldırılardan korunmak isteyen sıradan sivilleri dışarı sürdükten sonra Cuma günü Gazze Şehri'ndeki El Şifa Hastanesi'nden çekildi. Gazze.

Geçtiğimiz birkaç gün boyunca ordu, tıbbi tesisin içinde kapsamlı kazılar, aramalar ve taramalar gerçekleştirdi. Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre bu durum, çok sayıda yerinden edilmiş kişinin ölümü ve içeride yaralanmasıyla sonuçlandı.

Şifa Hastanesi'ndeki doktorlar yaptıkları açıklamada İsrail askerlerinin cesetleri alıp götürdüğünü bu cesetleri ne maksatla çaldıkları konusunda bir bilgi vermediğini açıkladı

Güncellenme Tarihi : 28.11.2023 11:24

İLGİLİ HABERLER