Spor
  • 20.2.2008 04:14

İŞTE ZİCO'YU KIZDIRAN SORU!..

"Aslında çok fazla söyleyecek birşey yok. Hedefimiz herşeyi açıklıyor. Bizm burada olmamız ne kadar istekli olduğumuzu gösteriyor. Sevilla'nın çok oturmuş bir kadrosu var. Son yıllardaki başarıları ortada. Elindeki futbolcuların kalitesi ortada. Bizim üzerimize düşen görev şu ana kadar yaptıklarımızın daha fazlasını yapmak. Hırsımızı, azmimizi saha içerisinde göstermeliyiz. Bunu yansıtmak için elimizden gelen herşeyi yapacağız" açıklamasını yapan Zico 'Sevilla'da korkuyor musunuz?' sorusuna "Sevilla'da korkuyor olsaydım şu anda burada olmazdım. O zaman evimde otururum. Hayatta bu tip şeylerden korkmadım" şeklinde cevap verdi. 

 

Ç.RİZE KADROSU SEVİLLA KARŞISINDA
"Kafamda kadroyu belirledim. Önümüzde bir antrenman var ama terslik olmazsa Rize maçındaki ilk 11'i sahaya süreceğim. Semih'in sakatlığı geçti. Oynayabilecek durumda" açıklamasını yaparak kadroyu veren Brezilyalı teknik adam Sevilla hakkında ise "Kanatları iyi kullandığı için Sevilla iyi bir ekip. Daniel Alves, Luis Fabiano, Kanoute, Navas, Renato, Keita... Gerçekten çok iyi bir ekip. Her türlü saygıyı hakediyorlar Bizim yapmamız gereken savaşçı kişiliğimizle sonuna kadar savaşmak. Bizim de kalitemiz ortada" ifadesini kullandı. 

"BENİM TARZIMLA BURAYA KADAR GELDİK"
"Sevilla teknik direktörü Jimenez buraya geldi. Siz neden İspanya'ya gitmediniz?" sorusu Zico'yu çok kızdırdı. Zico bu sorunun üzerine şu açıklamayı yaptı: "Herkesin farklı bir çalışma tarzı var. Şimdiye kadar bana bu sorulmadı. Kimseyi statlarında izlemedim. Bu soru neden soruluyor. Jimenez buraya geldi 1 maçımızı izledi. Fakat ben Sevilla'nın en az 15 maçını izledim. Ben buraya bu çalışma tarzıyla geldim. Buraya Mancini, Koeman gelmedi. Jimenez geldi diye mi bu sorular soruluyor. Eğer bu konuda insanlar birbirlerine saygılı olursa o zaman çok mutlu olurum. Sizin çalışanlarınız işini iyi yaparsa zaten bunun sonucunda belirli başarılar alınacaktır. Takım bu noktaya benim çalışma tarzımla geldi. Herkesin tarzı farklıdır. Saha içerisinde sonucu etkileyen faktörler ufak da olabilir. Sonucu oyuncular belirler"

"RİSK ALMAMALIYIZ"
Brezilyalı bir gazetecinin sorusuna "Burada mantıklı hareket etmek gerekiyor. Biz atak yapmalıyız. Rakibimizin üzerine saldırmalıyız. Taraftarın enerjisi bunu gösteriyor. Rövanşlı maçlarda risk almamamız gerekiyor. Bu tip maçlarda alınan risk maçı istediğiniz yönde götürememenize neden olabilir. Fenerbahçe karakterinden ödün vermeyecektir. Risk almak derken her futbolcunuzla atağa çıkacaksınız demek değildir. Atak yaparken de kontrollü olmalısınız" şeklinde cevap veren Zico "İki takım da oyun oynamaktan zevk alan takımlar. Bu aynı zamanda başlarındaki teknik insanların karakterlerini de yansıtıyor. Saha şartları gözümüz korkuttu. Ama güzel oyunu görmek için gözümü korkuttu. Sevilla ekibini izlerken zevk alıyorum. Onlar da zevk alıyordur. Ama bu hava şartları onları da etkileyebilir" dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 13:46

İLGİLİ HABERLER