Gündem
  • 29.8.2004 16:43

İŞTE ZİNA İÇİN AK PARTİ'Yİ HAREKETE GEÇİREN KADIN...

Zinanın suç sayılması için AKP'nin yasa değişikliği istemesi hükümet ile CHP arasında kriz yarattı. Büyük tartışma yaratan yasa değişikliği için AKP'liler, "Anadolu kadını istiyor" dedi.

İki çocuk annesi Gülbin Akbaş 'ın işadamı eşi Ali Uğur Akbaş 'ın kendisini Yeliz Yeşilmen 'le aldatmasından sonra başlattığı hukuk mücadelesi, zinanın "suç" olarak Türk Ceza Kanunu 'na girmesine neden olacak. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan kadınların bu tür durumlara sıklıkla maruz kaldığını belirten Gülbin Akbaş , Başbakanlık, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve TBMM 'yi harekete geçirecek olan "Zinanın suç teşkil etmesi ve cezalandırılması" talebini ileten mektuplar yazdı.

'ZİNA YASALLAŞSIN'
Ardından İstanbul 'un çeşitli semtlerinde seminerler, paneller ve imza kampanyaları düzenleyen Gülbin Akbaş , sonunda amacına ulaştı. Akbaş, "Zina Yasallaşsın" adlı kampanya çerçevesinde 100 binden fazla imza toplayarak, hükümeti "Zina Yasası" konusunda harekete geçirecek düğmeye basmış oldu.

MECLİS'E TAŞIYOR
Akbaş
'a, Adalet Bakanlığı ve Başbakanlık 'tan "Zinanın yasalaşması konusunun Meclis gündemine getirileceğine" dair bir yazı gönderildi. Özellikle sosyal güvencesi olmayan kadınları düşündüğünü söyleyen Gülbin Akbaş , şunları söyledi:

* Sosyal güvencesi olmayan kadın, kocası tarafından aldatıldığını öğrendiği zaman resmen sokağa terk edilmiş oluyor. Etrafımda benim durumumda olan birçok kadın var. Bu yüzden özellikle Başbakanlık ve Meclis'i harekete geçirmek istedim.

* Zina suç olmadığı için herkes rahat. Daha fazla yuvanın yıkılmaması için elimden geleni yapacağım.

TASLAK HAZIRLIYOR
*
Başbakanlığa, bakanlıklara ve Meclis'e yazdığım mektuplara cevap geldi. Benden yasa taslağıyla ilgili olarak fikirlerimi belirtmemi istediler. Avukatım Murat Nebi Ayhan'la birlikte bir hafta içinde taslağı hazırlayıp Meclis'e göndereceğiz.

* Bu kanun başkalarının söylediği gibi namus cinayetlerini artırmaz, aksine azaltır. Çünkü devlet zina yapana ceza vereceği için zina düzenlemesi caydırıcı bir unsur olacak.

'ÇOCUKLARIM İÇİN...'
* İki çocuğumla birlikte ailemin yanındayım. Ali Uğur Akbaş, neredeyse bir yıldır çocukların nafakasını yatırmıyor. Aylık gelirini 800 milyon olarak göstermiş.

* Bana ve çocuklarıma ailem bakıyor. Ailem olmasa Kadın Sığınma Evi'ne gitmek zorunda kalacaktım. O kadın bizi yaktı, mahvetti.

* Her şeyi iki çocuğumun nafakası için yapıyorum. Beni sürekli ölümle tehdit ediyorlar. Ama sonuna kadar mücadele edeceğim.

 

Uzman Görüşü

Gülbin Akbaş'ın avukat Murat Nebi Ayhan:
Gülbin Akbaş'ın başlattığı "Zina Yasallaşsın" kampanyası çağdaş görüntüye sahip bir kadının talebi olmasıaçısından da önemli. Gülbin Hanım, hükümete gönderdiği mektuplarda, "zinaya hapis ve para cezasının uygulanması" gerektiğini savunuyor. Taslakta "Kişilerin samimiyet ötesi ilişkiyegirmesi, cinsel münasebette bulunması" suç sayılmalı ve cezası olmalı. 14 Eylül'de Meclis'te görüşülecek. TCK için biz de görüşlerimizin bulunacağı bir taslak hazırlıyoruz. Gülbin Hanım, kendi başına varolma savaşı veriyor, maddi durumu çok kötü, iş bulamıyor. Eşiyle birikimleri, paylaşımları, bir başka kadın tarafından tüketiliyorve durumu zor. Tepkisini dile getirmek, hem de kamuoyunu bilinçlendirmek istiyor. Destek olmak gerek.

(TAKVİM)

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:50

İLGİLİ HABERLER