Gündem
  • 29.8.2004 15:08

6 İŞÇİNİN ŞEHİT OLDUĞU ORMAN YANGINI İÇİN ŞOK SUÇLAMA!

Tarım Orman ve Hayvancılık Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Sezai Kaya, Antalya'nın Gündoğmuş İlçesi'nde çıkan ve 6 işçinin şehit olduğu orman yangınının, iki köy arasındaki husumet sonucu kasıtlı olarak çıkarıldığını iddia etti. Sezai Kaya, ''Gündoğmuş'taki orman yangını hafızalardan silinmeden, sorumluları cezalandırılsın'' dedi.
YANGINI KÖYLÜLER ÇIKARDI
Sendikanın Antalya Şube binasında basın toplantısı düzenleyen Kaya, Çevre ve Orman Bakanı ile Orman Genel Müdürü'nü de istifaya davet etti. Yangın bölgesinde yaptıkları incelemede işçilerin ateşin ortasına indirildikleri gibi bir durumun söz konusu olmadığını da kaydeden Kaya, sözlerini sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bize gelen bilgilere göre, yangın Ortakonuş ve Balkaya köyleri arasındaki husumet nedeniyle çıkartılmış ve 6 cana mâl olmuştur. Bu olayın sorumluları hakkında yasal işlem yapılmalı. Ancak, bu zamana kadar ki orman yangınlarıyla ilgili hiçbir yasal işlem yapılmadı."
İŞ KAZASI DEĞİL, İHMAL
Gündoğmuş'taki orman yangınına müdahale eden ekibin teknik olarak donatılmadan yangın alanına gönderildiğini de öne süren Kaya, sözlerini şöyle tamamladı: ''Yangından sonra yetkililer bunu basit bir nitelendirme ile iş kazası olarak ifade ettiler ve geçiştirdiler. Bu olay bir iş kazası değil, ihmalin sonucudur. Orman yangınları, üzerinde çalışma yapılması gereken bir iş. İnsanları rastgele bir yere gönderemezsin. Üstelik ekipmanlarını tamamlamadan hiç gönderemezsin. Depolarda bekletilen maskeler ve oksijen tüpleri niçin kullanılmadı. Bunu uygulamak için işçilerin en tepesindeki yetkililer neden daha duyarlı hareket etmedi?''

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:50

İLGİLİ HABERLER