Asayiş
  • 27.3.2011 16:51

KAYIP ÇOCUKLARIN KATİLİ BÖYLE YAKALANDI

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkan Yardımcısı Ercan Taştekin Başkanlığı'nda görev alan toplam 10 dedektiften oluşan ekip, 4 ay süren sıkı bir çalışma içerisine girdi. Her gün havanın kararmasıyla başlayan ve günün ilk ışıklarına kadar devam eden araştırmalar sırasında 4 bin konut kontrol edildi. Bu konutlardan şüpheli görülen 200 kişinin ifadesine başvuruldu. Her ayrıntıyı titizlikle inceleyen dedektifler çemberi daraltarak bu 200 kişinin yaşam tarzları, internet bağlantıları, sosyal ve ekonomik ilişkiler gibi başlıca konuları mercek altına aldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkan Yardımcısı Ercan Taştekin, adli soruşturmalarda bağlı kalmaları gereken hukuk kuralları olduğuna dikkat çekti. Taştekin, "Soruşturmanın gizliliği, yasal mevzuat çerçevesinde yasal sınırların dışına çıkmadan yürütülmüştür. Bilgiler sorgulama ve soruşturmanın gizliliği açısından ne aileler ne de kamuoyu ile erken paylaşılmadı" dedi.

Tek şüpheli olan soruşturmalarda, yasal mevzuatın kendilerine 24 saatlik bir süre verdiğinin altını çizen Taştekin, "Aslında bu kısa süreden dolayı bizler de çok zorluk çektik. Zanlı yakalandıktan sonra keşif ve yer göstermesi yapıldı ve 24 saat içinde adliyeye çıkarıldı. Bu kadar kısa süre zarfında, bu işleri yetiştirmek ve zanlıyı adliyeye çıkarmak zorundaydık" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 19:09

İLGİLİ HABERLER