Asayiş
  • 29.8.2004 04:06

KENDİSİNİ ALDATAN EŞİNİ ÖLDÜRMEDEN ÖNCE İHANET İTİRAFLARINI KAMERAYA KAYDETTİ!..

Büyükçekmece’de bir inşaatta elleri ve ayakları bağlanmış ve 30 bıçak darbesiyle öldürülmüş bulunan 29 yaşındaki İngilizce öğretmeni Yasemin Baykal’ın katil zanlısı olarak 10 yıllık eşi, 47 yaşındaki İnşaat Mühendisi Mehmet Baykal gözaltına alındı.

Baykal’ın 2 çocuğunun annesi eşini sorgulayıp ihanet itiraflarını kameraya kaydettikten sonra öldürdüğü ortaya çıktı.

GAZİANTEP’te özel bir lisede İngilizce öğretmeni olan 29 yaşındaki Yasemin Baykal, temmuz ayı başında tatil yapmak için İstanbul’a geldi. Büyükçekmece’de bir akrabasının yanında kalan Yasemin Baykal, 16 Temmuz Cuma günü Mimar Sinan Mahallesi’nde bir inşaatta elleri ve kolları bağlı olarak 30 bıçak darbesiyle öldürülmüş bulundu.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu dedektifleri, eşiyle ilgili kayıp başvurusunda bulunmayan ve olaydan sonra ortadan kaybolan İnşaat Mühendisi Mehmet Baykal’ı katil zanlısı olarak aranmaya başladı. Yasemin Baykal’ın Gaziantep’te yaşayan kardeşinin anlattıkları ve getirdiği bir video kaset, cinayetin Mehmet Baykal tarafından işlendiğini ortaya çıkardı.

Yasemin Baykal’ın kardeşinin anlattıklarına göre Mehmet Baykal, kendisini arayarak İstanbul’a gelmesini istedi. Mehmet Baykal, İstanbul’a indikten sonra kendisini arayan kayınbiraderine, Büyükçekmece’de bir otopark adresiyle bir otomobil anahtarı verdi. Mehmet Baykal, kayınbiraderine, plakasını verdiği otomobilde bulacağı CD ve video kasedini izlemesini söyledi. Kayınbiraderin izlediği CD ve video kasette ablası Yasemin Baykal’ın görüntüleri yer alıyordu.

ELLERİ BAĞLI SORGU

Görüntülerde, elleri ve ayakları bağlı olarak sandalyede oturan Yasemin Baykal, kendisini sorgulayan eşi Mehmet Baykal’a isimlerini verdiği 30 kişiyle birlikte olduğunu söylüyordu. Ayrıca kadın, Mehmet Baykal’ın ‘Neden aldattın?’ sorusuna ‘Sen şerefsiz ve p..... sin’ diye cevap veriyordu.

Kasedi izledikten sonra Mehmet Baykal’ı arayan kayınbirader, ablasının yerini sordu. Baykal’ın verdiği adresteki inşaatta ablasının cesediyle karşılaşan kayınbirader, durumu polise bildirdi. Kaset ve CD’yi izleyen polis Mehmet Baykal’ın peşine düştü.

1 aydır kaçan Mehmet Baykal Fatih’te gizlendiği evde yakalandı. Kasette cinayet görüntülerinin olmadığını belirten dedektifler, kadının 30 kişiyle yattığı için 30 bıçak darbesiyle öldürüldüğünü belirtti. Ayrıca İngilizce öğretmeni Yasemin Baykal’ın eğitim görürken, okulunu yarıda bıraktığı, ancak eşi Mehmet Baykal’ın ısrarıyla tamamlayıp yine eşinin yardımıyla iş bulduğu kaydedildi. Mehmet Baykal’ın işlerinin kötüleşmesi üzerine eşiyle aralarının bozulduğu bildirildi. Mehmet Baykal, polisteki sorgusunda cinayeti itiraf etti.

Emniyetteki sorgusu tamamlanan Mehmet Baykal, Büyükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi.

Arkadaşlarımla bile aldattığını söyledi

Gaziantep’de İnşaat Mühendisi olan Mehmet Baykal ifadesinde, 2 çocuk annesi 10 yıllık eşinin kendisini çok sayıda kişiyle aldattığını ve tüm ilişkilerini öğrendiğini belirterek cinayeti şöyle anlattı:

‘Eşimin beni aldattığını öğrendikten sonra kendisini takip etmeye başladım. İstanbul’da kaldığı evi belirleyip oraya gittim. Eşimi alıp Büyükçekmece’de boş bir inşaata götürdüm. Burada sandalyeye oturtup ellerini ve ayaklarını bağladım. Yanımda getirdiğim kamerayı kurarak sorduğum tüm sorulara cevap vermesini istedim. Her soruya cevap verdi. Beni onlarca kez aldattığını, bu kişiler arasında benim çok samimi arkadaşlarım, aile dostumuz olan bir avukat ile gittiği kuaförün bulunduğunu itiraf etti. Daha sonra elimle ağzını kapatarak defalarca bıçaklayarak öldürdüm. Tüm bunları kameraya kaydettim.

Olaydan sonra olanları hatırlamamak için kaseti hiç seyretmedim. Bu insan, sokağımızda bulunan eczacı, market, hatta evimizin eşyalarını taşıyan nakliyeci ile birlikte olan bir kadındı. Ben namusumu temizledim. Pişman değilim.’ 

Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:50

İLGİLİ HABERLER