Gündem
  • 15.11.2009 00:05

'KÜRTÇE KONUŞMAKLA BÖLÜCÜLÜĞÜ KARIŞTIRMAYIN!..'

Şair Zihni Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, Bayburt Belediye Başkanı AK Parti'li Hacı Ali Polat, AK Parti İl Başkanı Bünyami Özbek ve partililer katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Özak, AK Parti'nin birçok yeniliğe ve ilklere imza attığını belirterek, iktidarları döneminde Türkiye’nin dünyada ve bölgesinde aktör olduğuna kaydetti. Demokratik açılım çalışmalarına değinen Özak şunları söyledi:

“Şehitlerin acısı bizim acımız. Bir daha şehit haberi almak istemiyoruz. Onların temsilcisi olduğunu söyleyen, etnik kökene bağlı bir parti var Meclis'te. Onlar da akıllarını başlarına toplayacak. Çünkü etnik kökene dayalı bir parti olmaz. Dağdan talimat alan bir parti, Meclis'te başarılı olamaz. O partinin sonu yok. Biz Güneydoğu'daki kardeşlerimizi çok seviyoruz. Onlarla aynı türküyü, şarkıyı söylüyoruz. Aynı ezana Aziz Allah diyoruz. Aynı kıbleye dönüyor ve aynı peygamberi seviyoruz. Aynı bayrağı seviyoruz. Aynı vatanı paylaşıyoruz.”

Kürtçe konuşmak ile bölücü olmak arasında fark olduğunu belirten Faruk Özak, “Bunu iyi bilmek lazım. Biz bölücülere karşıyız. Kürt, Laz, Çerkez ve Boşnak kardeşlerimizin başımızın üstünde yeri var. Başımızın tacıdır. İstiklal Savaşı'nı birlikte kazandık. Bu anlayışı lütfen devam ettirelim. Hoşgörüyü devam ettirelim” diye konuştu.

Konuşmanın bitiminde öğretmen Erdoğan Şahin, Bakan Özak’a, “Öğrencilerim bana, ‘Domuz gribi aşısı madem iyi Başbakan neden vurulmuyor?’ diye soruyor. Devlet içinde çift başlılık olmamalı. Benim de çocuğum var. Vurulalım mı vurulmayalım mı? Bilemiyorum. Kesin bir şey istiyoruz. Çocuklara ona göre cevap verelim” dedi. Domuz gribinin abartılmaması gerektiğini belirten Bakan Faruk Özak, öğretmen Şahin'e şu yanıtı verdi:

“Domuz gribinin ismi kötü. Domuz gribi değil de H1N1 dense bu kadar abartılmayacak. Domuz gribini en az hasarla atlatacak ülke Türkiye olacak. Sayın Başbakanımız doğrudur, söylemiştir. O kendi tercihidir. Ama mesela ben olacağım. Bir başka milletvekilimiz de oldu. Sayın Başbakan, ‘Ben aşı olmayacağım, kimse olmasın’ demedi. Ama domuz gribi dünyanın sonu değil. Çok abartmayacağız, çok ta küçümsemeyeceğiz. Benim tavsiyem aşı olun.”

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 14:02

İLGİLİ HABERLER