Dünya
  • 27.9.2004 05:20

LİBYA LİDERİ KADDAFİ'NİN OĞLU FRANSA'DA REZALET ÇIKARDI!..

Kaddafi’nin oğlu Anibal Kaddafi, Porsche’siyle Champs-Elysees (Şanzelize) Bulvarı’nda trafik ışıklarına aldırmadan gaza yüklenince Paris polisi peşine düştü. Korumaları polis dövdü.

LİBYA Lideri Muammer Kaddafi’nin en küçük oğlu ‘Hannibal’ lakaplı Mutasim Kaddafi, Paris ziyareti sırasında spor otomobilini kullanmaya kalkınca trafik canavarı oldu. Işıklara aldırmadan Porsche marka otomobilinin gazına sürekli yüklenen 28 yaşındaki oğul Kaddafi’yi peşindeki koruma ordusu da takip edince ortalık karıştı. Önceki gün sabah yaşanan olayda hız konvoyunun peşine düşen polis, saatlerce süren kovalamacanın ardından Kaddafi’nin aracın önünü keserek durdurdu. Oğul Kaddafi’yi polislere bırakmak istemeyen korumalar bir polisi dört gün işgöremez raporu alacak kadar dövdü. İki koruma tutuklandı.

Olayla ilgili olarak Kaddafi de alıkonuldu, ancak diplomatik dokunulmazlığı sebebiyle hemen serbest bırakıldı. Libyalı diplomatların özür dilemesiyle olay tatlıya bağlandı. Korumalar da salıverildi. Ancak olayı ‘Kabul edilemez’ olarak niteleyen Fransız polisi, ‘Hiç kimse hukukun üzerinde olamaz’ diyerek Libya’nın özrünü reddetti. 

Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:59

İLGİLİ HABERLER