Gündem
  • 9.11.2012 17:59

MHP'nin Kur'an'a el basma haberine yalanlama

Komisyondan yapılan açıklamada, komisyonun MHP Konya Milletvekili Faruk Bal başkanlığında AK Parti'den Ahmet İyimaya, CHP'den Rıza Türmen, MHP'den Oktay Öztürk ve Tunca Toskay, BDP'den Altan Tan ve Ayla Akat'ın katılımıyla bugün toplandığı belirtildi.
     Açıklamada, toplantı sonunda ek madde önerilerinden ''kıyıların korunması ve kıyılardan yararlanma'' ve ''tarih, kültür ve tabiat varlık ve değerlerinin korunması'' başlıklı maddeler üzerinde mutabakat sağlandığı bildirildi.
     Bazı internet haber sitelerinde ''MHP'nin Kur'an'a el basılarak yemin edilsin'' teklifine bir partinin komisyon üyesinin ''Hristiyan geleneği'' olduğu gerekçesiyle karşı çıktığı yönünde haberler yayınlandığı anımsatılan açıklamada, şöyle denildi:
     ''Bu haber yalandır. Kamuoyunda Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun ve MHP'nin çalışmalarını etkisizleştirme amacına yöneliktir.
     MHP'nin, milletvekillerinin inandıkları mukaddes kitap huzurunda yemin etmelerine ilişkin teklif taslağıyla diğer partilerin teklif taslakları Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda görüşülmemiştir.''
     Açıklamada, komisyonun çalışmalarına 14 Kasım Çarşamba günü devam edeceği kaydedildi.
    
     Muhabir: Ali Hakan Der
     Yayıncı: Sefa Salantur

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:18

İLGİLİ HABERLER