Gündem
  • 28.3.2006 12:00

MİLLİ EGEMENLİK ONUR ÖDÜLÜ BU YIL VERİLMEYECEK

HASAN ESEN
ANKARA  - TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, bu yıl Milli Egemenlik Onur Ödülü için aday bildirmeme kararı aldıklarını açıkladı. Pakdil, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 2005 yılının Meclis Başkanlığı tarafından Milli Egemenlik Yılı olarak ilan edildiğini ve bu kapsamda birçok etkinlik gerçekleştirildiğini hatırlattı.
Söz konusu etkinliklerden birinin de TBMM Milli Egemenlik Onur Ödülü ve Üstün Hizmet Ödülü verilmesi olduğunu kaydeden Pakdil, bu konuyla ilgili hazırlanmış yönetmelikte "Milli egemenlik ve demokrasi konularında ulusal ve uluslararası elde ettiği başarılarla Türkiye Cumhuriyeti'ni uluslararası düzeyde başarıyla temsil eden, yaptığı çalışmalarla üstün başarı gösteren kişilere TBMM Milli Egemenlik Onur Ödülü verilir" denildiğine işaret etti.
Geçen yıl Milli Egemenlik Onur Ödülü'nün Prof. Dr. Gazi Yaşargil'e verildiğini anımsatan Pakdil, yüzlerce kişinin bu ödüle aday gösterilmesinin de halkın verdiği önemi gözler önünü serdiğini dile getirdi.
Değerlendirmeleri sırasında bu yıl TBMM Onur Ödülü'ne aday gösterilenlerin büyük çoğunluğunun Üstün Hizmet Ödülü kriterlerine daha yakın olduğunu belirten Pakdil, şöyle devam etti:
"Nitekim ödül yönetmeliğimizin 4. maddesi, 'belirtilen nitelikleri taşıyan aday bulunmadığı yıllarda ödül verilmez' hükmü taşımakta ve kurul üyelerimiz de konuya verilen önemin farkında olarak önerilen adayları büyük titizlikle inceleyerek, bu yıl Milli Egemenlik Onur Ödülü için Başkanlık makamına aday bildirmeme kararı aldı. Üstün Hizmet ödülü adaylarına ilişkin değerlendirme ise devam etmektedir. Bu yıl da 19 Nisan Çarşamba günü Üstün Hizmet Ödül Töreni düzenlenecektir."
Pakdil, yönetmelik gereği gizli tutulan adayların, Başkanlık Divanı Kararı'nı takiben kamuoyuna duyurulacağını sözlerine ekledi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:43

İLGİLİ HABERLER