Gündem
  • 1.5.2007 21:12

MUMCU : "CUMHURBAŞKANINI HALK SEÇSİN"

ANKARA - Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Anayasa Mahkemesinin kararına ilişkin, ''Türkiye'yi bu krizden kurtarmanın yolu; Cumhurbaşkanını halkın seçmesine ilişkin Anayasa değişikliğinin yapılmasıdır. Bu yöndeki ısrarımızı tekrar ediyoruz, ön koşulsuz desteğimizi ilan ediyoruz'' dedi.
     Anayasa Mahkemesinin, cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunun iptali ve yürürlüğünün durdurulmasına ilişkin kararı konusunda soruları yanıtlayan Mumcu, kendilerinin bu konudaki hukuki görüşlerinin farklı olduğunu kaydetti. Mumcu, şunları söyledi:
     ''CHP'ye, Anayasa Mahkemesine bu yönde başvuru yapmaması yönünde çağrımızın anlamı şimdi daha iyi ortaya çıkmış oluyor. Ne iktidar uzlaşmaya ne ana muhalefet uzlaşmaya yaklaştı. Eğer Türkiye'yi düşüneceksek ortaya çıkan krizden ülkeyi kurtarmamız gerekiyor. Bunun da yolu cumhurbaşkanını halkın seçmesine ilişkin Anayasa değişikliğinin yapılmasıdır. Bu yöndeki ısrarımızı tekrar ediyoruz. Ön koşulsuz desteğimizi ilan ediyoruz ama gördüğüm odur ki iktidar, popülizm yapmayı, milletin iradesini yanıltmayı tercih etmektedir. Sahte bir mağduriyet üretme niyetindeler ve vatandaşı kamplaştırdıkları bir seçim içinde yanıltmayı istemektedirler. Ne yazık ki bu da milletin içinde bulunduğu psikoloji dolayısıyla mümkün gözükmektedir.
     25 yaşında seçilmek için sözüm ona gösterdikleri duyarlılığı, cumhurbaşkanını halkın seçmesi yönünde göstermediklerini gözden kaçırmaya çalışmaktadırlar. Bu, ikiyüzlülüğün en açık belgesidir.'' Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:36

İLGİLİ HABERLER